У Щасті відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України

2020-08-29
У Щасті відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України.

Відповідно до Указу Президента України від 23.08.2019 року №621 цей день встановлений «На підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу у суспільстві…»

Сьогодні, 29 серпня 2020 року, у сквері Пам'яті зібралися представники військово-цивільної адміністрації міста Щастя, військовослужбовці, директора комунальних закладів та навчальних установ, громадськість міста. 

Метроном відлічує хвилини скорботної хвилини мовчання, молоді хлопці-військові рівними шеренгами застигли із схиленими головами - пам'ять найбільший знак пошани  для полеглих у боях на сході нашої країни.

Саме останні дні серпня 2014 року стали найтрагічнішими у історії сучасної України. Під час активної фази агресії Росії проти України найбільша кількість наших загиблих була саме 29 серпня – 147 військовослужбовців Збройних Сил України, а якщо порахувати разом з іншими захисниками, то це 223 українських воїни.

До цих фактів втрат у протистоянні, реконструкції ходу подій 2014 року, спогадів, значення виховання школярів патріотами своєї країни говорили виступаючи на мітингу. На закінчення заходу присутні поклали квіти до пам'ятного знаку воїнам АТО та приєдналися до всеукраїнської акції "Сонях Пам'яті".