Прийшов час повертати своє!

2023-08-04

#інформаційнакампаніяМобілізація

Загальну мобілізацію в Україні продовжено до 15 листопада 2023 року - Верховна Рада підтримала президентські законопроєкти №9532 і №9533 щодо продовження терміну дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні. 

В українській армії так само, як і раніше високий попит на фахівців, які володіють іноземними мовами - зокрема, англійською, німецькою та французькою. Люди зі знанням мов потрібні для співпраці з інструкторами з інших країн, які навчають українських військових поводження з новими видами озброєння.

Також українському війську завжди потрібні водії, зв'язківці, оператори БПЛА, фахівці зі снайпінгу - інструктори та стрільці, IT-фахівці. Але насамперед - військовозобов'язані чоловіки з бойовим досвідом.

Для українців є два основні способи потрапити у військо: мобілізація і укладання контракту. Другий є виключно добровільним. Іноземці можуть вступати до лав Інтернаціонального легіону чи інших підрозділів ЗСУ. Нацполіція у 2023 році відкрила набір у спеціальні штурмові бригади: серед них є підрозділи НГУ, Азова, поліції та прикордонників.

 

Порядок добровільного вступу на службу в українські збройні формування у 2023 році загалом не змінився. Найпростіше — прийти у військкомат і заявити про бажання служити.