ОГОЛОШЕННЯ про проведення конкурсу на посаду директора комунального закладу «Щастинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 імені Костянтина Кутового Новоайдарської районної ради Луганської області»

2021-04-30

                                                         ОГОЛОШЕННЯ
про проведення конкурсу на посаду директора комунального закладу «Щастинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 імені Костянтина Кутового Новоайдарської районної ради Луганської області»

 

 

1. Найменування і місцезнаходження закладу освіти:
1.1. «Щастинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1 імені Костянтина Кутового Новоайдарської районної ради Луганської області»;

1.2. вул.Донецька,будинок 83,м.Щастя Щастинський район Луганська область,91480.

 

2. Найменування посади та умовиоплати праці: директор, посадовий оклад відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26 вересня 2005 року № 557, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 03 жовтня 2005 року за № 1130/11410 (зі змінами та доповненнями), надбавки та доплати відповідно до постанови КМУ №373 від 20.03.2011, постанови КМУ  № 78 від 31.01.2001, можливі надбавки відповідно до постанови КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та окремихгалузей бюджетної сфери від 30.08.2002  №1298  (зі змінами та доповненнями).

 

3. Кваліфікаційні вимоги до керівника закладу, відповідно до Закону України

«Про повну загальну середню освіту»:
посаду керівника закладу загальної середньої освіти може обіймати особа, яка є громадянином України, має вищу освіту не нижче ступеня магістра (спеціаліста) та стаж педагогічної роботи не менше трьох років, а також організаторські здібності, фізичний та психічний стан якої не перешкоджає виконанню професійних обов’язків.


4. Перелік документів, які необхідно подати для участі в конкурсному відборі.
претенденти на посаду керівника закладу загальної середньої освіти подають до конкурсної комісії такі документи:
4.1.заяву про участь у конкурсі з наданням згоди на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних»;
4.2. автобіографію та/або резюме (за вибором учасника конкурсу);
4.3. копію документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;
4.4. копію документа про вищу освіту не нижче ступеня магістра (спеціаліста);

4.5. документ, що підтверджує вільне володіння державною мовою
4.6. копію трудової книжки чи інших документів, що підтверджують стаж педагогічної діяльності не менше трьох років на момент їх подання;
4.7. довідку про відсутність судимості;

4.8.  довідка про проходження попереднього (періодичного) психіатричного огляду.
4.9. мотиваційний лист, складений у довільній формі;

 

За бажанням претенденти можуть подавати інші документи, які підтверджуватимуть їх професійні та/або моральні якості.
Відповідальність за не достовірність документів несе претендент на посаду керівника закладу освіти

 

5. Подання документів:
подання документів здійснюється за адресою:
вул.Спортина будинок 3 м.Щастя Щастинського району Луганськоїобласті,кабінет № 2, відділ освіти, культури Щастинської міської військово-цивільної адміністрації молоді та спорту з 30 квітня по 24 травня 202року включно.
Уповноважена особа, яка приймає документи за описом –Тетяна МАКОГОН , телефон +380665207054
Уповноважена особа, яка надає інформацію про конкурс  -  Тетяна ТВЕРДОХЛІБ,  телефон:+380665112711

 

6.Дата та місце проведення конкурсу:
6.1. 16  червня2021 року за адресою: пл. Миру,10, м.Щастя Щастинський район, Луганська область,Щастинський центральний Палац культури;

6.2. іспит складаєтьс державною мовою;

6.3. загальний час для проведення іспиту становить шістьдесят хвилин;

6.4. складові та тривалість конкурсного відбору:

- письмове вирішення ситуаційного завдання ;

- письмове тестування відкритої форми на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти (Закони України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту»);

- публічната відкрита презентація державною мовою перспективного плану розвитку Щастинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 імені Костянтина Кутового Новоайдарської районної ради Луганської області;

- надання відповідей на запитання членів конкурсної комісії щодо проведеної презентації

 

7. Перелік тестових питань з Примірного переліку питань, затвердженого наказом МОН від 19.05.2020 року № 654 на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти.

 

8. Зразки  ситуаційних завдань.

Ситуація 1.

         Кінець серпня. У кабінет директора школи приходять 15 учнів 10  класу (всього у класі - 28 учнів) і просять призначити класним керівником не Марію Петрівну, а Юлію Іванівну( у минулому році на паралелі було три дев’ятих класи, при формуванні десятих класів  стало два і зміна класних керівників була неминучою). Якими мають бути дії директора школи?

 

Ситуація 2.

         Молодий педагог не вийшов на роботу без попередження адміністрації, знаходився поза зоною досяжності мобільного зв’язку. Наступного дня прибув на роботу живий - здоровий. Дії директора школи?

 

Ситуація 3.

         Делегація від батьків другокласників звернулась до директора школи з проханням перевести у інший клас учня, який порушує дисципліну, обзиває дітей. Мотивуючи  свою вимогу тим, що переживають за життя і здоров’я своїх дітей. Поводяться категорично, обіцяють звернутися до органів управління освітою, міської влади. Які дії директора школи?