Електронне подання документів до ФССУ

2018-11-06

Щоб подавати електронні документи,

укладіть договір із Фондом соціального страхування України

            Станично-Луганське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Луганській області (далі – відділення) інформує:

            З 01 жовтня 2018 року оформлена заява-розрахунок та повідомлення про виплату коштів застрахованим особам можуть бути передані роботодавцем і прийняті відділенням в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису.     

            З метою створення належних умов експлуатації автоматизованої інформаційної системи приймання електронних документів від страхувальників наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від 25 вересня 2018 року № 442-од затверджено Примірний договір про подання електронних документів до Фонду соціального страхування України.

            Для подання заяв-розрахунків, повідомлень про виплату коштів застрахованим особам в електронному вигляді страхувальник має звернутися до відділення для укладення відповідного договору.

            Створення страхувальником електронних документів здійснюється за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення.

            Електронне подання документів на сьогодні реалізоване в таких програмах:

            - «M.E.Doc» версія 11.00.016;

            - «Арт-Звіт Плюс» версія 5.2.7 (для користувачів доступна функція подання заяв-розрахунків в електронному вигляді безкоштовно).

             Відділення забезпечує відправлення страхувальнику трьох видів квитанцій:

            - про одержання електронного документа, що засвідчує факт і час його одержання від страхувальника(квитанція 1);

            - про надходження електронного документа, що за результатами перевірки засвідчує факт і час його відправлення відділенню (квитанція 2);

            - про приймання електронного документа, що засвідчує факт і час приймання (неприймання) електронного документа та внесення його відомостей у базу даних(квитанція 3).

            Спосіб подання документів визначається страхувальником на добровільних засадах, подання електронних документів надає страхувальнику право не подавати їх на паперових носіях. Водночас зберігається можливість подавати заяви-розрахунки безпосередньо на паперових носіях.

            У разі подання документа в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису роздрукована заява-розрахунок разом із наданими застрахованими особами документами, на підставі яких призначались окремі виплати та матеріальне забезпечення, зберігається у страхувальника.

 

            За більш детальною інформацією звертайтеся до Станично-Луганського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області  за адресою: смт. Станиця Луганська, вул. Горького, 2Б, тел.: 31-3-97.