БАТАЛЬЙОН ПАТРУЛЬНОЇ СЛУЖБИ ПОЛІЦІЇ ОСОБЛИВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ «ЛУГАНСЬК-1»ІМЕНІ ГЕРОЯ УКРАЇНИ СЕРГІЯ ГУБАНОВА ВІДЗНАЧИВ СЬОМУ РІЧНИЦЮ ЗАСНУВАННЯ

2021-05-11

БАТАЛЬЙОН ПАТРУЛЬНОЇ СЛУЖБИ ПОЛІЦІЇ ОСОБЛИВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ «ЛУГАНСЬК-1» ІМЕНІ ГЕРОЯ УКРАЇНИ СЕРГІЯ ГУБАНОВА ВІДЗНАЧИВ СЬОМУ РІЧНИЦЮ ЗАСНУВАННЯ

Привітати командування та особовий склад  батальйону «Луганськ-1» із сьомою річницею з дня його створення завітали перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Олексій Смірнов та керівник Щастинської  міської військово-цивільної  адміністрації м. Щастя  Олександр ДУНЕЦЬ

 У квітні 2014 року Міністр внутрішніх справ, з метою виконання завдань із захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань видав наказ про формування добровольчих спецбатальйонів МВС із патріотично налаштованих громадян України.

 8 травня 2014 року за цим Наказом почалось формування підрозділу. І вже на початку червня особовий склад батальйону заступив на бойове чергування в Луганській області.

 27 серпня бійці батальйону «Луганськ -1» спільно із спецпідрозділами внутрішніх військ «Омега» і «Ягуар» провели оперативні заходи в  кількох населених пунктах Слов’яносербського району де їм довелося вступити в бій з противником.

Пізніше було звільнення Рубіжного, Сєвєродонецька і Лисичанська, «зачистка» і розмінування території, чергування на блокпостах КПВВ, охорона об’єктів і території Луганщини та патрулювання в «сірій зоні» вздовж лінії розмежування.

 І саме так, продовж  7-ми років, без жодної ротації, бійці батальйону несуть службу вздовж усієї лінії розмежування від Золотого до Станиці Луганської.

 На плечах бійців підрозділу лежить відповідальність за охорону прав і свобод людини, підтримання публічної безпеки і порядку, протидії злочинності, запобігання сепаратистським проявам і тероризму, недопущення проникнення на підконтрольну Україні території розвідувально- диверсійних груп.

«Ми маємо пам’ятати про подвиги бійців, і такі заходи покликані згадувати полеглих Героїв. Головне, щоб підростаюче покоління розуміло усі ці події, усвідомлювало і пропагувало патріотизм у найкращому його сенсі. Дякую усім за героїчне несення служби, цінуємо вашу мужність і самовіддачу. Пишаємося вами та бажаємо вам і вашим рідним здоров’я, стійкості духу та Божого благословення», – керівник Щастинської  міської військово-цивільної  адміністрації  Олександр ДУНЕЦЬ.

Перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Олексій Смірновзазначив, що завдяки активній позиції військових, зокрема цього батальйону, сім років тому на території Луганської області, вдалося вибороти мир і спокій, а це на сьогодні головне.