Життя у місті Щастя під час карантину

2020-04-29

Життя міста Щастя під час карантину не зупиняється. Школярі та дорослі навчаються, та підвищують рівень знань дистанційно, лікарі піклуються про хворих, «Енерговарта» Луганської ТЕС не тільки працює цілодобово у карантинному режимі, але і святкує дні народження, зустрічає Великдень та займається благоустроєм території. Центр психологічної підтримки м. Щастя також перейшов на режим онлайн і успішно надає допомогу.  

В рамках протидії коронавірусу  Щастинська громада надала п’ять  проектних заявок на конкурси міжнародних недержавних організацій. Одна підтримана, надавач  - гуманітарний центр Пролиска – Щастя за підтримки Агенції ООН у справах біженців в Україні. І наразі 650 захисних масок пошито волонтерами нашого міста та передано медичним працівникам Щастинської лікарні, станції швидкої  допомоги та співробітникам терцентру. ДТЕК і Вікторія Гриб також допомагають Луганській області та щастинським лікарям первинної допомоги у боротьби з поширенням  коронавірусу.

А громадські активісти, хоча теж на карантині, однак продовжують вже розпочаті  проєкти. ГО «Культурна фортеця» провела тендер та отримала в рамках проєкту «Твоє безпечне місто» лежачі поліцейські та комплекти дорожніх знаків, які передані на баланс КП «Жилбудсервіс». Після закінчення карантину розпочнуться роботи із ремонту доріг міста та одночасно будуть встановлені нові знаки та лежачі поліцейські. Нажаль призупинені заходи із школами та дитячими садками, для яких заплановані цікаві навчальні тренінги, квести, смаколіки та сучасна дитяча навчальна література з правил дорожнього руху. Будемо чекати результатів цього різнопланового проєкту.

Також і ГО «Агенція місцевого розвитку м. Щастя» продовжує під час карантину реалізацію проєкту «ПОЛіДБЕЗ» (Поліція і Діти: інформація і Безпека). Нагадуємо – створюється інформаційний центр правової обізнаності та дружнього, комфортного, конструктивного спілкування населення з поліцією. Вже зроблені демонтажні роботи та розпочалися монтажні.