Затверджено план святкування державних свят у серпні 2020 року

2020-08-19

Затверджено план святкування державних свят у серпні  2020 року

 

Цього року у серпні українці святкуватимуть День Державного Прапора України,   29-ї річницю незалежності України та День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

 

Звертаємо увагу щастинців, що під час святкових та урочистих заходів потрібно пам’ятати про дотримання карантинних обмежень та соціальної дистанції. Адже заплановані заходи та активності повинні відбутися у безпечний спосіб з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID- 19.

 

У неділю, 23 серпня,  о 9 годині на площі Миру відбудеться церемонія урочистого підняття Державного Прапора України. У цей день кожен може долучитися до фото-акції «Державний прапор – мій священний оберіг» та сфотографуватися на фоні прапора України. Протягом тижня на офіційних веб-сторінках ВЦА буде розміщено серію освітніх матеріалів до Державного Прапора України.

 

У понеділок, 24 серпня, відзначатимемо 29-ї річницю незалежності України. Щастинський Палац культури підготував святковий онлайн-концерт, відеоролик буде розміщено у соціальній мережі Facebook. Запрошуємо щастинців до Свято-Єкатерининського храму, де о 9:00 буде відслужено молебень  за Україну з нагоди 29-i річниці незалежності. Міські бібліотеки запрошують відвідати протягом тижня тематичні книжкові виставки, книжковий флешмоб #Книги_читаю_Україну_вивчаю.   

 

Цього року соняхи стануть символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Проект розпорядження Кабінету Міністрів України розроблений за ініціативи Міністерства у справах ветеранів України. Його основна мета  -  впровадження нових традицій по вшануванню пам’яті загиблих воїнів - захисників України. «Відзначення цього дня матиме позитивний вплив на інтереси ветеранів війни та сімей загиблих захисників України, які поклали свої життя в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, сприятиме консолідації та розвиткові української нації» - зазначено у документі.

У цей день  передбачено приспущення Державного прапора України та оголошення о 10:00 загальнонаціональної хвилини мовчання, обмеження розважально-концертних заходів та трансляцій на телебаченні і радіо, покладання квітів до пам'ятників, пам'ятних знаків та місць поховань захисників України, а також проведення національно-патріотичних заходів.

Також цього року планується встановлення зменшених копій державного прапора на усіх могилах захисників України та проведення всеукраїнської акції пам’яті «Сонях».

Запрошуємо представників установ, організацій та громадянського сектору о 10:00 до скверу Пам’яті для вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Потім, об 11:00 у Свято-Єкатерининському храмі відбудеться панахида по загиблим захисникам.

 Сонях пам'яті – це не просто символ історичної мужності українських воїнів, це символ життя України. Він нагадує про події, які розгорталися у серпні 2014 року під Іловайськом. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. Звертаємося до українців з тим, щоб 29 серпня вони доповнили свій одяг соняхом і тим самим продемонструвати свою шану та повагу.