Захід з нагоди третьої річниці визволення міста Щастя

2017-06-22

Захід з нагоди третьої річниці визволення міста Щастя

14 червня 2017 року в місті Щастя пройшов захід з нагоди річниці визволення міста. До урочистостей приєдналось не тільки керівництво області та району, в особі заступника голови облдержадміністрації Лішик Ользі Петрівні та голови Новоайдарської райдержадміністрації Сергієнко Віктора Валентиновича, але і військові - учасники тих подій.

Відзнакою Луганської обласної державної адміністрації, за особисту мужність і героїзм, виявлені під час участі в АТО та з нагоди  річниці звільнення міста Щастя, Лішик О.П. нагородила учасників бойових дій: Ткаченко В.М. – керівника оперативного підрозділу батальйону «Айдар» та учасників визволення міста: Малахова В.В., Жиліна О.В. Нагороджені айдарівці зі сцени говорили про шлях, який було пройдено з пам’ятного 2014 року.

Про особливість минулих подій розповідав також Ткаченко Віктор Миколайович, який з 06.05.2014 організував окремий підрозділ 24 штурмового батальйону «Айдар» та проявив особисту мужність і героїзм не тільки 14 червня 2014 року, але  і в подальшому.  Та основну суть події висловив заступник міського голови Щастинської міської ради Тюрін В.П.: «Місто Щастя зосталось територією України!». Це був основний лейтмотив дня.

На урочистості прибула делегація із міста Бориспіль. Було доволі несподівано побачити на святковій сцені серед почесних гостей жінок, вдягнених у військову форму з незнайомим прапором у руках. Верхню частину прапора займав сріблястий літак – візитна картка Борисполя.

Голова об’єднання волонтерських рухів «Архангел» Літвіненко Надія Григорівна вручила Володимиру Тюріну прапор міста Бориспіль та зробила заяву про пропозицію підписати Меморандум щодо дружби між містами Щастя та Бориспіль. Ініціювали цей рух 25 айдарівців-бориспольців, для котрих Щастя з 2014 року стало дуже близьким. Вони планують ще раз відвідати наше місто з метою зустрітися на черговий сесії Щастинської міської ради з депутатами для обговорення Меморандуму. Надія, яка приїхала вже 80-й раз в зону АТО з волонтерською місією, із слизами на очах прочитала вірш, який не оставив байдужими нікого - про материнську любов та біль втрат.

Тему дня підтримав військово-духовий оркестр. Диригента Дениса Короля та колектив військових музикантів, було нагороджено Почесною грамотою Щастинської міської ради за участь у святковому концерті. Українська пісня і навіть ніжність бандури линули над містом завдяки майстерності та таланту львівському дуету «Любисток». В котрій раз запрошували артистів та опікували їх офіцери ЦВС "Щастя", дякуємо їм за плідну співпрацю.

Даний матеріал публікується одночасно в черговому номері «Новоайдарського вісника», оскільки для наших сусідів теж важлива ця дата - 14 червня 2014 року. Символічно, що саме у газетному номері від 22 червня вийде цей матеріал. Війни поки панують у світі, тому суспільство виховує молодше покоління захисниками, на прикладах героїзму та патріотичного ставлення до Вітчизни.

Саме про це опікується Ткаченко В.М., козацтво це його родина. Нагороди та відзнаки висять вздовж усієї стіни робочого кабінету, та Почесна грамота за визволення міста Щастя займе саме головне місце. Віктор Миколайович зібрав багато документальних джерел відносно подій трьохрічної давнини та готов поділитись ними з громадськістю.   

Виконавчий комітет Щастинської міської ради