Ювілейне Перше вересня

2018-09-01

Навчальний рік 2018 – 2019 – розпочався. У суботу, першого вересня, пролунав дзвоник у трьох навчальних закладах міста Щастя. Вже з понеділка 889 школярів сядуть за парти, 125 мають змогу набути освіту екстерном та дистанційно, а 96 першокласників сьогодні з гордістю сказали: «Я школяр!».
Цьогорічна лінійка по-справжньому святкова для щастинських загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів № 1 та № 2. Обом школам виповнюється по п’ятдесят та шістдесят років. Це подія для нашого міста і діти разом із педагогами розпочали ювілейний рік яскраво, у повний голос нагадав про дитячі роки усіх щастинців, перший дзвоник для котрих пролунав у різні роки саме в рідному місті.

Перші випускники 1958 року середньої школи №1, в минулому №56, згадали дитинство, коли через шістдесят років знову пройшли урочистою ходою по рідному шкільному дворику, з величезним букетом із повітряних кульок.

Друга щастинська загальноосвітня школа відмітить своє п’ятдесятиріччя на початку квітня, а поки ювілейний рік розпочався з чудового флешмобу. Випускники та старшокласники мовою музики і танцю показали глядачам величезну цифру п'ятдесят і запустили у небо рівно п'ятдесят повітряних куль.

Кожне перше вересня головними героями свята стають першокласники, котрі поглядають здивовано, з щирою цікавістю навколо себе. Вони можуть незграбно держать квіти, забувати у мікрофона слова, вони все можуть – бо це їх перший крок у майже доросле життя.

Вересневе свято щорічно дає старт останньому року - для випускників. Та знову і знову, кожен навчальний рік - як вперше, - для кожного вчителя, для кожного директора навчального закладу.

Директорка Щастинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 ім. К.Кутового А.А. Щеголькова привітала учнів та їх батьків з новим навчальним роком та сказала щирі слова подяки вчителям, наприкінці добавив від серця: «Я пишаюся своїм педагогічним колективом!» Щеголькова А.А. також наголосила: «Другого жовтня наша школа буде святкувати своє шістдесятиріччя», - та запросила щастинців на свято старішого навчального закладу міста.

Цьогорічна святкова лінійка піднесла чимало сюрпризів не тільки для перваків, котрі отримали чимало подарунків. Директор школи В.Г. Ковальов подякував виконавчому комітету Щастинської міської ради за підтримку, заступник міського голови С.М. Клімкова побажала дітям успіхів у навчанні. Директор з гордістю нагородив учнів – учасників Всеукраїнських Ігор Нескорених, переможців районних та обласних етапів військово-патріотичної гри «Джура».

Всебічний розвиток та талант дітей відмітив керівник ТОВ ДТЕК «Луганська ТЕС» С.М. Валантир та вручив школярам подарунки за участь у конкурсі малюнка. Допомога школі від підприємства, на котрому роблять батьки більшості учнів різнобічна та триває постійно. Так, к початку навчання до школи № 2 із Києва прибули комплекти підручників, за сприянням директора Луганської ТЕС. 

2018 – 2019 навчальній рік стане особливим, бо школи вступають в учбовий процес в умовах впровадження та реалізації Всеукраїнської програми «Нова українська школа» та початку, з 2018 року, дванадцятирічного навчання. До впровадження програми НУШ заклади підготувалися, перші класи укомплектовані комп’ютерним обладнанням, меблями та дидактичними матеріалами. Педагоги пройшли перепідготовку в рамках нової освітньої програми та мають намір започатковувати нові знання з медіації, навчати дітей груповій роботі у класі, слухати один одного та поважати.

Педагогічний колектив Щастинської обласної загальноосвітньої санаторної школи інтернату І-ІІ ступенів першим набув досвіду впровадження НУШ. Навчальні кабінети закладу та класи в минулому році були обладнані комп’ютерною технікою, з можливістю викладання дисциплін в інтерактивній формі. Меблі також пристосовані до потреб сучасного освітнього простору. «Вже в 2017 - 2018 році, - відмітила директорка санаторної школи інтернату О.В. Горбенко, - окремі класи використовували елементи групового навчання, психологічного дружнього кола, їм сподобалося! Будемо навчати наших дітей по-новітньому, для цього є необхідна матеріальна база та згуртований педагогічний колектив».


Навчальний 2018 – 2019 рік тільки розпочинається, попереду серйозна кропітка робота усіх – дітей, вчителів, батьків. Та можна втішатися, що дітлахи за літо змогли відпочити та набратися сил та здоров’я. Дітей щастинських шкіл возили у оздоровчі табори Луганської, Львівської, Полтавської, Закарпатської, Вінницької, Тернопільської, Одеської областей. А деяким вихованцям школи інтернату видалася унікальна можливість - відвідати США в рамках гостинної родини та своїх друзів Маріїнський духовний центр в с. Зарваниця Тернопільської області.
Діти відпочити та набралися здоров’я, тепер до знань!

ФОТОЗВІТ