Як відзначили 26-у річницю Незалежності України

2017-08-25

Місто відсвяткувало 26-у річницю Незалежності України. Урочистості розпочались ще напередодні, у День Державного Прапора, коли рівно у 9:00, разом з усією країною, Державний Прапор зметнувся та замайорів над  містом. Право підняти символ нашої держави надали кращим учням наших загальноосвітніх шкіл - Павлюченко Світлані і Гудзоватому Іллі.А наприкінці урочистостей пройшла акція під гаслом «Прапор держави у кожен дім». Діти в вишиванках роздали всім гостям маленькі символи державності.

 «Незалежна і цілісна держава багатіє землями малими, такими, як наше Щастя, як об'єднані територіальні громади, створення яких активно йде по всій країні, - в привітальному слові промовив в.о.міського голови О.О. Богиня. -  Вірю, що найкращий приклад могутності держави - це надійні, міцні, багаті і соціально орієнтовані громади на її східних рубежах. Я сподіваюся на створення об'єднаної територіальної громади з центром у місті Щастя, на її процвітання та зростання добробуту кожного громадянина».

Сьогодні Україна по-справжньому змагається за свою незалежність та запорукою нашого успіху стане єднання усіх українців навколо спільної національної ідеї – побудови сильної європейської демократичної держави, яка здатна захистити себе й кожного громадянина. Саме таки думки з приводу державного свята висловити на урочистостях гості нашого міста – заступник голови обласної державної адміністрації В.Р. Данієлян та головний архітектор Новоайдарського району Л.І. Козак.

Офіційна частина свята продовжилася низкою різноманітних заходів. Вони стали цікавими для широких прошарків населення. Так, вперше у місті пройшов сеанс одночасної гри з шахів з чемпіоном Щастя. Щербіна Ігор Володимирович, колишній мешканець Луганська і шахіст 1-го розряду, зіграв одночасно з вісьмома шахістами (Циганков О.М. - кандидат у майстри спорту, Ковтун В.І., Кіях В.О., Бірюков Д.О., Аулов В.О. -  чемпіон ЛТЕС, Протопопов Г.Ф., Чєрєдніченко О.І., Пшенічнов В.Я.)   Всі гравці були задоволені, а особливо Протопопов Г.Ф., який виграв партію та Аулов В.О. - зіграв внічию. Дякуємо шаховому клубу «Ферзь» та його керівнику Крук М.Ю. за пропаганду та розвиток інтелектуальної гри.

Як завжди, святковий настрій щастинців підтримувала творчість наших земляків. На самому високому рівні пройшов концерт творчих колективів Щастя. Блискавично виступили: солісти Дарья Бурих, Катерина Браташова, Олена Зотова, Богдан Вдовиченко, колективи «Мрія» та «Магія», хор ветеранів. Побував на цьому концерті, усі отримали велике задоволення. Аматори змогли донести людям любов та відданість до свого рідного міста Щастя.

Не зостались без уваги маленькі громадяни та їх родини. Для них пройшли тематичні майстер-класи. Це перші спроби подібних заходів, але чимало вже сподобалось учасникам. Дівчатка, яким плели коси та їх мами були в захваті від можливості спробувати нову техніку.

 

Та нарешті, яке свято без ласощів. В кафе провели закритий майстер-клас з приготування піци для діточок. Папи з цікавістю спостерігали за маленькими поварами, які під керівництвом головного шеф-повара та своїх мам, розкатували готове тісто та втілювали  на ньому свої фантазії. 

Завершальним акордом заходів до Дня Незалежності України став великий святковий концерт, що відбувся увечері  24 серпня на площі Миру і зібрав нажаль не так багато щастинців. Свою творчість дарували глядачам трубач Костянтин Олійник, поет-пісняр Світлана Кас’яненко та поет, заслужений журналіст України Леонід Логвиненко, а в цілому, як вони самі себе називають - волонтерська група «Вольниця». Звуки труби лунали над площею, знайомі та любимі мелодії приймались глядачами з вдячністю. Пісні Світлани – киянки, члена асоціації українських письменників, авторки та виконавиці, публіці дуже сподобались. В них і журба, і запал, і патріотизм, і народний фольклор. Це їх вже 99-ий приїзд з волонтерською місією. До речі, усюди групу супроводжує живий талісман песик Кевін, також повноцінний артист. Багато після концерту підходило щастинців до артистів за автографом та словами подяки.