В Щастинській громаді реалізовуватимуть проєкт «Зменшення вразливості щодо ризиків надзвичайних ситуацій на сході України

2021-09-08

Проблеми безпеки, виклики, які стоять перед мешканцями Щастинської громади - сьогодні обговорювалися у Щастинській військово-цивільній адміністрації під час моніторингового візиту з боку донорів Європейського союзу та представників ЗР Консорціуму, до складу якого входять організації АСТЕД, ІМРАСТ, R2P, Данський Червоний Хрест та Товариство Червоного Хреста України.

Минулорічні масштабні пожежі не тільки завдали шкоди екології регіону та знищили будинки і посіви селян, а й показали прогалини у роботі служби з надзвичайних ситуацій. Окрім недостатнього матеріально-технічного забезпечення ДСНС, також відсутня місцева система сповіщення щодо попередження про надзвичайні ситуації. Попередження виникнення пожеж, техногенних аварій потребує системного підходу, вивчення потенційних ризиків, їх картування, налагодження співпраці влади, служби ДСНС, силових структур.

Попереду нас чекає спільна робота з міжнародними організаціями робота в написанні Стратегії зниження ризиків надзвичайних ситуацій, техногенних катастроф у Щастинській громаді. Також враховуватимуть екологічні аспекти із створення безпечного середовища.

Представники донорів наголосили на комплексному підході, із врахуванням усіх чинників, які будуть забезпечені під час реалізації проєкту «Зменшення вразливості щодо ризиків надзвичайних ситуацій на сході України». Саме в рамках зазначеного проєкту обговорюється створення сучасної системи сповіщення на території Щастинської громади.

Мета проекту – покращити розуміння, підготовленість та стійкість до промислових та екологічних ризиків. В ході зустрічі було обговорено питання, пов’язані з розвитком цивільного захисту на території Щастинської громади, для більшої безпеки жителів в разі виникнення надзвичайної ситуації