Відбулося засідання Робочої групи з безпеки та соціальної згуртованості

2019-05-31

Сьогодні, 30 травня, відбулося засідання робочої групи з безпеки та соціальної згуртованості міста Щастя. На зустріч прийшли представники громадських організацій міста, груп самодопомоги ПРООН-ЖІНКИ, профспілкових організацій, Молодіжного руху Луганська ТЕС, закладів та підприємств міста.

Першим звітував щодо роботи відділення поліції №1 міста Щастя його керівник В.П. Дубчак. Звіт був повний та торкався усіх питань роботи поліції. По закінченні доповіді розпочався справжній діалог з громадою. Питання були різні, наприклад, припинення продажу підліткам тютюну та алкогольних напоїв, необхідності  складання відповідних адмінпротоколів, реагування поліції на громадські правопорушення, підвищення тарифів та інше. Головне те, що обидві сторони прислухалися один до одного.  Діалог з громадськістю тільки розпочинається.

Тож громадські активісти з цікавістю розпитали спеціаліста з безпеки та соціальної згуртованості ПРООН Еміля Корєнєва про можливості громадської діяльності з відновлення та розбудови свого міста.

Робоча група для забезпечення сталості має діяти на постійній основі у співпраці з представниками органів влади. Проблемні питання повинні не лише виявлятися, а й повинно бути активне залучення до їх вирішення на місцевому рівні. У Робочій групі зараз присутні різні категорії учасників, від силових структур та влади, до громадських організацій, представників усіх верств населення.

На засіданні обговорено три надані проекти та можливості їх подальшої реалізації.