Увага нерест риби! Строки заборони риболовлі

2018-04-06

Відповідно до Наказу Управління Державного агентства рибного господарства у Луганській області (Луганський рибоохоронний патруль) №26 од від 13.03.2018 «Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів в рибогосподарських водних об’єктах Луганської області у 2018 році» встановлені наступні строки заборони на лов (добування) водних біоресурсів на період нересту риби і розмноження інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах, що знаходяться на підконтрольної української владі території Луганської області:
- у річках та їх кореневих водах - з 1 квітня до 20 травня (включно);
- у водосховищах, ставках - з 1 квітня до 10 червня (включно);
- у придаткових водоймах (озерах, старицях, протоках та ін.) - з 1 квітня до 30 червня (включно).
Встановлено заборону на лов (добування) раків на час виношування ними ікри, личинок та на періоди першої і другої линьок на всіх рибогосподарських водних об’єктах:
- з 1 квітня до 30 червня (включно);
- з 20 липня до 30 серпня (включно).
Дозволено у заборонений нерестовий період здійснення любительського лову риби лише на спеціально визначених ділянках водойм згідно з Додатком до цього Наказу з берега однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком, або спінінгом, з обов’язковим дотриманням вимог Правил любительського і спортивнорго рибальства щодо добової норми вилову та мінімального розміру риб, інших водних біоресурсів.
Перелік дозволених місць щодо здійснення любительського лову риби на час весняно-літньої заборони в рибогосподарських водних об’єктах Луганської області у 2018 році:
Річки
р. Сіверський Донець:
— на ділянці від гирла р. Красна до автомобільного мосту між м. Новодружеськ та м. Рубіжне, по обох берегах (Кремінський р-н).
— на ділянці від автомобільного мосту біля заводу «Пролетарій» м. Лисичанськ до автомобільного мосту ім. В.І. Леніна м. Лисичанськ, по обох берегах
р. Айдар:
— в межах смт. Новопсков — на ділянці від автомобільного мосту с. Осинове до автомобільного мосту с. Ікове, по обох берегах (Новопсковський р-н);
— на ділянці - на відстані 200 м за течію від автомобільного мосту с. ІІідгорівка до автомобільного мосту с. Новоселівка, по обох берегах (Старобільський р-н);
- в межах смт. Новоайдар - на ділянці від старого до нового автомобільних мостів, по обох берегах;
- на ділянці від с. Шульгинка до мосту с. Співаківка, по обох берегах (Новоайдарський р-н).
р. Деркул:
— на ділянці від нижнього за течією автомобільного мосту смт. Біловодськ до автомобільного мосту траси «Луганськ - Біловодськ» у с. Городище, по обох берегах (Біловодський р-н).
р. Красна:
— на ділянці в межах м. Сватове, по обох берегах;
— на ділянках в адміністративних межах населених пунктів Кремінського р-ну.
Водосховища та ставки
Біловодський район:
— Біловодське водосховище - з греблі.
Білокуракинський район:
— Наливне водосховище - з греблі від насосної станції 500 м у напрямку с. Павлівка.
Марківський район:
- Кризьке водосховище - з греблі та 200 м. від неї по лівому берегу.
Новопсковський район:
— Булавинівське водосховище - з греблі та 700 м від неї по лівому берегу;
— Ставок с. Піски – з греблі та 300 м. від неї по лівому берегу;
— Кам’янське водосховище – з греблі
Сватівський район:
— Чепигівське водосховище - з греблі та 300 м від неї по обох сторонах;
— ставок с. Коломийчиха - з греблі та 100 м від неї по обох сторонах;
— ставок с. Надія - з греблі та 100 м від неї по обох сторонах;
— Сватівське водосховище - з греблі;
— Райгородське водосховище - з греблі та 200 м від неї по обох сторонах;
— Оборотнівське водосховище - з греблі та 200 м від неї по обох сторонах;
— Софіївське водосховище - з греблі та 200 м від неї по обох сторонах.
Старобільський район:
— ставок № 3 с. Половинкине - з греблі та 300 м від неї по правому берегу;
— ставок Садківської с/р – з греблі та 500 м від неї по обох сторонах.
Троїцький район:
— Демино-Олександрівське водосховище - з греблі;
— Бабичевське водосховище - 1 (верхнє) - з греблі;
— Бабичевське водосховище - 2 (нижнє) - з греблі.
Також повідомляємо, згідно ч.3 ст. 85 КУпАП порушення правил рибальства, – тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
За грубе порушення правил рибальства (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову) правопорушники притягуються до відповідальності за ч.4 ст. 85 КУпАП - тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої і на посадових осіб - від тридцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.
За кожну незаконно виловлену рибину відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 1209 від 21.11.2011 року нараховуються збитки в розмірі: товстолоб - 255 гривень; амур білий - 255 гривень; краснопірка - 68 гривень; верховодка (уклія) -17 гривень; карась сріблястий - 17 гривень; лин -119 гривень; лящ -170 гривень; плоскирка - 34 гривні; сазан - 306 гривень; сом - 425 гривень; судак - 510 гривень; щука - 340 гривень; раки - 25,5 гривень.