Святкування Дня Незалежності України, як це було в Щастинській громаді?

2021-08-26

Ми продовжуємо вас знайомити з тим, як Щастинська громада святкувала 30-у річницю Незалежності України.

Цього року громада вперше відмічала свято у новому форматі, родзинкою якого став фестиваль вуличної їжі «Їмо своє», де представники Петропавлівки, Передільська, Трьохізбенки, Старого Айдару, Щастя та військові пригощали смачними стравами гостей свята. Мешканці із задоволенням коштували смачні вареники, запашний український борщ, домашні пиріжки, заливне, справжнє сало, запече у соломі, страви з гарбузів, бочкові помідори (рецепт який нам обов’язково обіцяли дати), глечик домашньої сметанки, мед у сотах та великий коровай. Військові традиційно пригощали мешканців гарячим кулішем та чаєм, а Щастя забезпечило гостей свята стравами із м’яса та різними солодощами.

Також хочемо відмітити наші талановиті творчі колективи, які створили святкову атмосферу, показали культурну самобутність та особливість кожного села Щастинської громади. Петропавлівська «Черемшина» має вже досить великий пісенний досвід та своїх палких шанувальників і попереду в них присвоєння звання «народного ансамблю». Передільська «Івушка» вразила гостей свята своїм запалом та майстерним співом. Кольорові барви у концерт внесли маленькі танцюристи – володарі кубку Гран-прі Міжнародного фестивалю в Болгарії колектив «Цвітень».

Святкування 30-річчя Незалежності України зостанетеся у пам’яті та у серці кожного з нас і це стало можливим завдяки кожному учаснику заходу, хто надихав нас своїм співом чи танцем, хто вклав душу у підготовку фестивалю вуличної їжі, хто допомагав організовувати свято для мешканців Щастинської громади