Сьогодні, 11 грудня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Щастинської міської ради

2018-12-11
Сьогодні, 11 грудня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету Щастинської міської ради

До порядку денного внесено на розгляд вісім проектів рішень. Сім з них прийнято, в тому числі: питання змін до міського бюджету на поточний рік, списання основних засобів КП «Жилбудсервіс», надання грошової допомоги населенню, затверджено заходи щодо своєчасної ліквідації снігових заметів в м. Щастя у зимовий період, а також затверджено режим роботи об’єкту торгівлі за адресою: м. Щастя, вул. Донєцкая, 38, з 7.00 до 22.00 без перерви та вихідних днів.

Під час засідання члени виконавчого комітету звернули увагу в.о. Щастинського міського голови О.О. Богині на стурбованість мешканців міста Щастя з приводу можливості зостатися поза бюджету на 2019 рік. О.О. Богиня обговорив з членами виконкому проблему прийняття бюджету наступного року та надав ряд пояснень.

«Рік завершується, тому прийняття бюджету на новий 2019 рік стає найактуальнішім. В той же час, проведення чергової сесії Щастинської міської ради, на якій можливо було би затвердити новий бюджет, ускладнено певними об’єктивними обставинами.

Але це не означає, наголосив в.о. міського голови, що 2019 рік принесе місту Щастя економічні проблеми та негаразди. Ситуація контрольована та передбачена законодавчою нормативною базою. А саме, виконавчий комітет Щастинської міської ради має право здійснювати щомісячні видатки місцевого бюджету у розмірах що дорівнюють 1/12 обсягу бюджету на 2018 рік. Крім того, «захищенні» та «соціальні» статті бюджету (видатки на оплату праці працівників бюджетних установ, медицину, освіту, тощо) передбачено дотувати з бюджету Новоайдарського району, з урахуванням встановленого розміру мінімальної заробітної плати та індексу інфляції.

Тож, для мешканців м. Щастя нема підстав піддаватися панічним настроям та хвилюватись з цього питання, - підсумував О.О. Богиня.