Сергій Гайдай: ми забираємо всіх наших громадян – саме так чинять сильні країни

2020-04-17
Сергій Гайдай: ми забираємо всіх наших громадян – саме так чинять сильні країни
 

Сьогодні у місті Щастя з полону окупованої частини Луганщини на підконтрольну українській владі територію повернулися 11 громадян України.

Зустрічав наших бранців голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

Це відбулося в рамках взаємного звільнення утримуваних осіб, яке ініціював Президент України Володимир Зеленський. Крім того, в результаті обміну на КПВВ «Майорське» з непідконтрольної території Донецької області повернулися 9 громадян.

Всі вони пройдуть процедуру обсервації та юридичні перевірки.

«Ми забираємо всіх наших громадян. Без винятку. Саме так чинять сильні країни, які цінують своїх. Це завжди складно. Виникають й непрості питання, що вимагають ретельного вивчення. Й влада реагує швидко та ініціативно», – наголосив очільник Луганщини.

Коментуючи процес звільнення, Сергій Гайдай зауважив, що влада підтримує принцип обміну «всіх на всіх» й постійно працює аби це здійснилося – щоб з полону повернулися усі українці, хто там зараз перебуває. Також діють погоджувальні комісії, налагоджена дуже ефективна переговорна система, перевіряються всі заяви родичів.

Для кожного нашого звільненого співвітчизника на Луганщині Сергій Гайдай придбав мобільний телефон та повний комплект одягу.