Санаторна школа-інтернат готує перший клас нового зразка

2018-05-11

10 травня в Щастинську обласну загальноосвітню санаторну школу-інтернат І-ІІ ступенів поспішали ті, хто не встиг раніше побачити виставку ГОЛОДОМОР, ГОЛОКОСТ, ГУЛАГ – трагедії ХХ століття на українській землі. Злочини тоталітарного режиму проти народу та людини». Виставка діяла з 5 по 10 травня 2018 року. За цей час її відвідали школярі із других навчальних закладів, учні ліцею, вихователі та педагоги, прості мешканці.

Тема виставки на перший погляд не цікава, що можливо узнати нового про голокост, коли так багато інформації по даному періоду історії. Однак, коли попадаєш до виставкового залу і бачиш зібраний матеріал, чуєш інтонації співчуття у голосах школярів-екскурсоводів, спостерігаєш, як слухачі переймаються цією конкретної трагічною історією народу, то розумієш, що досвід подібного опрацювання історичного матеріалу треба продовжувати. Треба додати, що тільки три міста нашої області змогли долучитися до показу цієї виставки. Саме щастинська школа-інтернат була обрана однією із трьох для реалізації проекту Інституту юдаїки під керівництвом Iuliia Smilianska та Благодійного фонду «Дар». Катарина Пряничкіна та Вікторія Ломова, учні інтернату, зовсім недавно закінчили школу екскурсоводів. Вони блискуче справляються з новими для себе обов’язками.

Що ще нового за останній час відбулося в навчальному закладі? Сама головна новина - підготовка першого класу за новою програмою "Нова українська школа". Вже зараз випускний четвертий клас допомагає готувати своєму вчителю клас нового типу. В ньому першого вересня будуть стояти одинарні парти, облаштування для інтерактивного навчання, куточок «релаксу» та зона «ранкових зустрічей». Ранок в класі починається з так званих «ранкових зустрічей». Як це виглядає? Неформально, це точно. Вчитель та учні усаджуються в облаштованій зоні в коло, та вільно спілкуються на різні теми. Обговорюються у кого який настрій, чому, що цікавого відбулося, кожен, хто хоче може поділитися планами, думками, побоюваннями.

інтерактивна зарядка - настрій та посмішки

учбовий процес - це не тільки цифри та літери, а ще обов'язкові ранкові "обнімашки"

Діти розкриваються, висловлюють правильні або неправильні судження, це не важливо. Головне, діалог відбувається. Юлія Леонідівна, заступник директора, додала своє спостереження щодо формування простору в учбовому приміщенні. Поки в школі немає парт нового зразка – на одного учня. Але педагоги в деяких класах поставили шкільні парти по-новому, щоб учні могли держати в полі зору один одного та, звісно, вчителя.

Зміни на краще є – навчальний матеріал засвоюється краще і діти спілкуються на більш високому рівні.
За цей учбовий рік школа-інтернат була оснащена мультимедійним обладнанням - все класи, з першого по четвертий. Педагоги сподіваються на оснащення усіх тематичних кабінетів мультимедійним обладнанням. Школа має чудовий кабінет інформатики.

Чимало свят, подій відбувається в цьому навчальному закладі. Саме головне, заклад готується до впровадження «Нової української школи». Першого вересня 20 школярів ввійдуть в сучасний клас, де буде комфортно навчатися та освоювати сучасний освітянський простір.