Рейтинг проектів ДФРР формуватиметься за окремими технічними завданнями, – брифінг

2019-05-29
Рейтинг проектів ДФРР формуватиметься за окремими технічними завданнями, – брифінг
 

Про це повідомив директор Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук під час брифінгу для ЗМІ.

Розповідаючи про державну підтримку регіонального розвитку в 2019 році (основні напрями, вимоги та пріоритети), він зазначив, що Державним фондом регіонального розвитку цьогоріч розподілені 489 млн гривень (з них 32 млн гривень – громадський бюджет).

Сергій Медведчук розповів, що наразі сформовано перелік із 44 проектів на 458 млн гривень. Серед них є й проекти 2018 року, які потрібно завершити цьогоріч: капітальний ремонт заплавного мосту № 1 між Сєвєродонецьком та Лисичанськом, капремонт закладів освіти і медицини, реконструкція водоводів у Білогорівці тощо.

Серед нових проектів – капремонт Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва, приміщення Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, автодорожнього покриття у Попасній, а також дворічний проект у сфері медицини у Рубіжному тощо.

Відмінність цих проектів від попередніх у тому, що вони рейтингувалися за окремими технічними завданнями.

Крім того, 440 млн гривень цьогоріч Луганщині розподілені Державним дорожнім фондом. Також триватиме виконання Надзвичайної кредитної програми для відновлення України затверджене фінансування 53 проектів на 78 млн гривень.

Інфраструктурна субвенція цьогоріч для ОТГ складає 36,7 млн гривень, субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку – 6 млн гривень.

Щодо реалізації проекту будівництва радіотелевізійної вежі у Попаснянському районі вартістю понад 23 млн гривень спікер підкреслив, що вже виготовлено проектну документацію, зроблено землевідвід, триває експертиза проекту.