ПРО ЗАБОРОНУ ПРОДАЖУ АЛКОГОЛЬНИХ НАПОЇВ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ ЗСУ

2021-06-02

ПРО ЗАБОРОНУ ПРОДАЖУ АЛКОГОЛЬНИХ НАПОЇВ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ ЗСУ



Незважаючи на вжиті заходи, які спрямовані на попередження вчинення правопорушень серед військовослужбовців, на даний час продовжують мати місце випадки продажу алкогольних напоїв військовослужбовцям Збройних Сил України.

На адресу Щастинської міської військово-цивільної адміністрації надійшли адміністративні матеріали від СПД №1 Щастинського РВП ГУНП в Луганській області у відношенні мешканців Щастинської громади щодо наявності фактів продажу суб’єктами та найманими працівниками господарської діяльності алкогольних напоїв військовослужбовцям Збройних Сил України.

Продаж алкогольних напоїв під час виконання ними службових обов’язків може створити напружену соціально-психологічну ситуацію серед мешканців громади та призвести до травматизму та загибелі, як серед військовослужбовців, так і серед цивільного населення.

Чинним розпорядженням, керівником Щастинської міської військово-цивільної адміністрації від 12.04.2021 № 43 «Про заборону продажу алкогольних напоїв», діє цілодобова заборона продажу особам у військовій формі, або в одязі з ознаками військовослужбовця алкогольних напоїв на території населених пунктів Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Щастинського району Луганської області.

Закликаємо всіх суб’єктів господарської діяльності та їх найманих працівників,які здійснюють підприємницьку діяльність на
території Щастинськоі міської територіальної громади дотримуватися виконання вищезазначених документів та не здійснювати продаж алкогольних напоїв військовослужбовцям.

Звертаємо Вашу увагу, що в разі порушення правил торгівлі працівник підприємства несе адміністративну відповідальність згідно 156 статті Кодексу України про адміністративні правопорушення.