Подія – відкриття проекту ПРООН «Створення інформаційно-дружнього середовища на базі універсальної публічної міської бібліотеки м. Щастя»

2020-02-18

Сьогодні у місті Щастя, що розташоване на лінії зіткнення у Луганській області, відбулося знакова подія – відкриття проекту Програми ООН із відновлення та розбудови миру «Створення інформаційно-дружнього середовища на базі універсальної публічної міської бібліотеки м. Щастя». Бібліотека розташувалася у приміщенні Палацу культури і під її гостинною оселею читачі знаходять свої улюблені книжки та проводять  літературні зустрічі. Водночас за останні роки бібліотека стала місцем громадської активності, де люди похилого віку вивчають комп’ютерну грамотність, а щастинці, обізнані у впровадженні здорового способу життя, навчають інших.

Тож сьогодні на відкриття прийшли не тільки офіційні особи із адміністрації міста та Луганської ТЕС, спеціалісти ПРООН, завдяки яким саме відбувся проект, а й головні люди – користувачі бібліотеки. Спеціаліст із мобілізації громад ПРООН Євген Кузнєцов урочисто перерізав червону стрічку, для нього цей проект став першою ластівкою. Щастинська публічна бібліотека перша, серед трьох обраних бібліотек Луганської та Донецької області, завершила проект та відкрилася після проведеного ремонту та облаштування читальної зали та вхідної групи. Яскраві кольори сучасного декору, простір та світло, функціональна та затишна зональність приміщення, нові комфортні меблі, а також ноутбук, проектор та екран – так виглядає ще один реалізований проект у Щасті. Присутні на відкритті оновленої бібліотеки громадські діячі поставили найвищі відмітки новому інформаційному середовищу та подякували представникам Програми ООН із відновлення та розбудови миру за нові можливості для громадян міста.

Відтепер раніш темне, пошарпане приміщення стало справді привабливим, а книжкові полиці відкритими та доступними для читачів, це підтвердила майор поліції, інспектор ювенальної превенції Тетяна Колеснікова. Сьогодні, на відкритті проекту, Тетяна оцінила не тільки красу та комфорт закладу культури, вона також знайшла томик свого улюбленого письменника, книжки якого досі купувала.

Створення нового сучасного інформаційно-бібліотечного центру - це маленька спільна перемога, якої завдячуємо праці співробітників Щастинської універсальної публічної бібліотеки, фінансової допомозі Євросоюзу та співфінансуванню Новоайдарської райдержадміністрації. «Бібліотека, до якої хочеться ходити» - такий в нас вийшов проект і це найвища оцінка.  

Відеозвіт: 

Відкриття проєкту за фінансової підтримки Євросоюзу «Створення інформаційно-дружнього середовища на базі універсальної публічної міської бібліотеки м. Щастя»