Перший весняний суботник у Щасті відбувся!

2017-04-03

Перший весняний суботник у Щасті відбувся!

Весна у Щастя принесла не тільки сонячну усмішку, разом із природою пробудилося і місто. Громадяни першого квітня вийшли на суботник, котрий пройшов в рамках щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля». Суботник був різнобарвним, він охопив як щастинські соснові ліси, так і міську екосистему.

По-перше, в рамках суботника, до всеукраїнської акції «Майбутнє лісу – у твоїх руках» долучилися крім Щастинскої міської ради, Передільська сільська рада, підприємства та організації міста Щастя. Легені міста - це наші ліси. І неможливо дивитися без смутку на лисини вигорілого лісового масиву. З моменту проведення антитерористичної операції навколо Щастя загинуло близько 500 гектарів лісу, тому його стан можна оцінити як майже критичний. Однак наші лісники, повні ентузіазму і розраховують швидко відшкодувати втрачені насадження. Саме тому цінний внесок кожного городянина, який бере участь у проведенні таких акцій.

Під час заходу на території лісництва висадили 13 тис. сіянців сосни звичайної на площі 2,5 га. По жовтих пісках розійшлись рівними смугами рівчачки з маленькими сіянцями сосен. Висаджували майбутні зелені красуні представники усіх підприємств міста. Як сказала молода жіночка, опускаючи у лунку сіянець, що тепер вона зможе спокійно кувати для своєї дитини зелену сосну на новий рік, бо вона внесла свій вклад за для відновлення лісу.

На осінь планується засадити сосною площі в кількості 15 га і 0,75 га - виділити під розплідник, в якому будуть вирощуватися сіянці сосни звичайної. Керівництво лісного господарства пояснило, що ставить собі метою на 2018 рік – відновлення площ лісу, постраждалих за час проведення АТО.

Також для покликання привернути увагу до питань бережливого ставлення до природного середовища, формування екологічної свідомості та патріотизму, прагнення зберегти рідну природу і країну, щастинці долучилися до ще однієї акції «Посади дерево миру». Каштани, катальпа, вишня, горобина, загальною кількістю до 40 дерев було висаджено на території дитячих садків, шкіл та на місці несанкціонованого складування побутових відходів (вул. Республіканська, 19в). Якби усі сміттєзвалища змогли перетворитися на квітковий сад! Але, це дуже часто залежить від нашого ставлення до навколишнього світу, від прагнення зберегти природну екосистему.

Минулий суботник одно час був спрямований  на покращення та благоустрій нашого міста. Суботник об’єднав учнів та педагогів з середньої школи №1, членів громадської організації «Культурна фортеця», робітників виконавчого комітету та мешканців міста, котрі у суботній день просто вийшли до базару за покупками і не змогли байдуже пройти повз.

Паркан, котрий огороджує територію міської лікарні та ринку, був щедро заліплений чорно-білими листами оголошень. Він перетворився у стихійну дошку оголошень. Місто безумовно потребує розширення діючих площ для розміщування оголошень, і це питання буде вирішено найближчим часом. А поки, не зважаючи на холодну погоду, небайдужі люди очищували стіну, щоб потім перетворити її на красу. І це не марні слова. Паркан можливо не просто поновити, а зробити зразком стріт-арта, куточком вуличного мистецтва. Кожен малюнок нашої дитини стане частиною загального стінного полотнища під назвою  «Моє щастя». Першого квітня ми разом зробили перший крок в реалізації художнього проекту.

Усім учасникам першого весняного суботника хочеться сказати: «Дякуємо від усього серця!». Запрошуємо всіх охочих долучитися до благоустрою рідного міста та взяти участь у наступних  суботниках.

Виконавчий комітет Щастинської міської ради