Онлайн навчання "Я знаю гендер"

2021-05-05
Гендерна рівність та протидія сексуальним домаганням у військовій сфері

ПРО КУРС

Гендерна рівність — це невіддільний аспект прав людини та цінностей демократичної держави. Україна також визначила гендерну рівність як важливий пріоритет державної політики для забезпечення розвитку країни. Прийнявши ці зобов'язання на національному та міжнародному рівнях, Україна підтвердила, що має надавати рівні можливості жінкам і чоловікам щодо участі в усіх сферах життя суспільства, у тому числі у військовій сфері.

За останні роки, завдяки реформам, в українській армії відбулися позитивні зміни щодо гендерної рівності. Розв'язання питання захищеності військових від сексуальних домагань – це ще один крок на шляху до професійної армії. Освіта у цьому випадку – ключовий складник, адже йдеться про обізнаність у тематиці гендерної рівності, вміння розпізнавати сексуальні домагання, протидіяти їм і боротися з наслідками. Прояви насильства іноді є такими, що ми часто  не розуміємо, що стали постраждалими чи свідками сексуальних домагань, і точно не думаємо, що можемо бути кривдниками. Багато хто вважає, що сексуальні домагання включають лише фізичний акт насилля, а сексуальні натяки та недоречні жарти не мають до цього  жодного стосунку.

ДЛЯ КОГО ЦЕЙ КУРС?

Курс розрахований на співробітниць та співробітників сектору безпеки та оборони України, ветеранів і ветеранок, військових журналісток і журналістів, працівників та працівниць середовища військової освіти, а також на всіх зацікавлених у темі забезпечення гендерної рівності у військовій сфері. 

Рівень складності – базовий. 

Prometheus

Реєстрація на курс за посилання:

https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:Prometheus+GE101+202...