На Prozorro запрацював інтернет-магазин ліків і медичних виробів

2019-04-26
На Prozorro запрацював інтернет-магазин ліків і медичних виробів
 

Система Prozorro представила пілотний проект з E-каталогів. Відтепер окремі ліки та медичні препарати державні замовники зможуть купувати як у звичайному інтернет-магазині.

Е-каталоги – масштабний доробок в cистемі. Він буде схожий на закупівлі через Amazon, коли замовник переглядає цінові пропозиції та обирає потрібний товар, а постачальник – його надсилає. При цьому звіт за результатами закупівлі сама система сформує автоматично.

Впровадження першого державного онлайн-магазину стало можливим завдяки підтримці USAID/UK aid проекту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Державним замовникам потрібно буде обрати товар та замовити його, бізнес заощадить час та ресурси. Для участі у тендерах достатньо пройти кваліфікацію товару, потрапити в каталог та чекати на замовлення. Електронні каталоги поширюватимуться тільки на допорогові закупівлі (до 200 тисяч гривень).

У пілотному режимі будуть закуповуватись найпопулярніші серед державних замовників товари – деякі ліки, шприци, рукавички та інші фармацевтичні вироби, а також папір, товари для друку, комп’ютерне обладнання. За закупівлі фармпродукції відповідатиме державне підприємство «Медичні закупівлі України». Рештою закупівель займатиметься державна установа «Професійні закупівлі».

У рамках пілотного проекту поставки відбуватимуться лише для київських замовників. Після тестування та аналізу роботи нового інструмента каталоги будуть доопрацьовані, а перелік товарів та географія замовників розширені.

Окрім зручності та простоти закупівель новий інструмент також допоможе підвищити ефективність допорогових торгів за рахунок конкуренції між постачальниками в кожній із категорій товарів.

Інструкція, як користуватися E-каталогами за посиланням.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я України