На Луганщині ліквідують наслідки негоди: найбільше постраждав Новоайдарський район

2020-06-01
На Луганщині ліквідують наслідки негоди: найбільше постраждав Новоайдарський район
 

Від негоди, яка вирувала на Луганщині уніч на 30 травня,  постраждали одразу три райони області: Станично-Луганський, Новоайдарський та Старобільський.

Найбільших збитків стихія завдала Новоайдарщині, де унаслідок сильних, до 20 м/с, поривів вітру, граду та дощу постраждали 810 домогосподарств у селах Олексіївка, Михайлюки, Колядівка та Вовкодаєве. Вітер позривав шифер з дахів будинків, градом побито вікна, посічено стіни, паркани тощо.

Постраждали й об’єкти інфраструктури. У Олексіївці: школа-гімназія, сільський будинок культури, маслоцех, магазин. У Михайлюках: будинок культури та магазин зі столовою. У Колядівці: будинок культури, сільський музей, амбулаторія та магазин.

За попередніми даними на площі 6600га пошкоджено сільськогосподарські культури, в тому числі,  3400 га озимої пшениці, 3200 га кукурудзи, соняшника, ячменя.

У с. Нижньотеплому Станично-Луганського району пошкоджені дахи  восьми багатоквартирных двоповерхових будинків та 35 приватних осель.

Без електропостачання залишились: у Станично-Луганському районі - 10310, у Новоайдарському - 1300, у Старобільському  - 1220, у Попаснянському – 500 абонентів.  На щастя, об’єкти соціального значення не постраждали.

Унаслідок падіння дерев пошкоджені надземні газопроводи. Без газопостачання залишились: 150 абонентів у Станично-Луганському та  70 – у Старобільскому районах. У Новоайдарському районі був відключений 61 абонент у с. Олексіївка, але газопостачання вже відновлено.

На ліквідації наслідків стихійного лиха працюють 18 бригад ремонтних бригад  та  22 одиниці спецтехніки.