Луганщиною подано 26 проєктів на конкурсний відбір проєктів регіонального розвитку, що фінансуватимуться за кошти ЄС

2020-11-06
Луганщиною подано 26 проєктів на конкурсний відбір проєктів регіонального розвитку, що фінансуватимуться за кошти ЄС
 

У рамках проведення конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу у рамках Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України, від Луганської області подано 26 проєктів регіонального розвитку загальною вартістю 440,1 млн гривень за 7 пріоритетними напрямами розвитку держави, які визначені у Державній стратегії регіонального розвитку. Це інноваційна економіка та інвестиції, сільський розвиток, розвиток людського потенціалу, розвиток туризму, загальноукраїнська солідарність, підтримка розвитку депресивних територій та ефективне управління регіональним розвитком.

Для якісної підготовки проєктів Департаментом економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму облдержадміністрації протягом двох місяців надавалася посильна допомога структурним підрозділам облдержадміністрації, органам місцевого самоврядування та райдержадміністраціям в підготовці проєктів регіонального розвитку. Зокрема, було організовано та проведено семінари та наради з відпрацювання проєктів, щоденно надавалася методично-консультативна допомога з написання та відпрацювання проєктних заявок.

Як результат, Луганською облдержадміністрацією було подано 7 проєктів, загальна вартість яких склала 116,5 млн гривень. Реалізація зазначених проєктів дозволить підвищити рівень конкурентоспроможності регіону у сферах освіти, спорту, культури, туризму та впровадити альтернативні джерела енергії. Наймасштабнішими проєктами стануть реконструкція КУ ЛОФЦ «Олімп» та Луганського обласного краєзнавчого музею.

Крім цього, Агенцією регіонального розвитку Луганської області було подано 1 проєкт (14,6 млн гривень), ВЦА м. Лисичанськ – 5 проєктів (76,03 млн гривень), ВЦА м. Сєвєродонецьк – 2 проєкти (28,68 млн гривень); ВЦА м. Щастя – 1 проєкт (24,0 млн гривень), м. Рубіжне – 4 проєкти (32,95 млн гривень), м. Кремінна – 1 проєкт (12,25 млн гривень), м. Попасна – 2 проєкти (106,2 млн гривень), м. Старобільськ – 1 проєкт (7,45 млн гривень), Новопсковська ОТГ – 1 проєкт (15,64 млн гривень); Троїцька ОТГ – 1 проєкт (5,82 млн гривень).

Найкреативнішими проєктами можна виділити створення центру Урбан культ в м. Лисичанськ, регіонального інформаційного агентства на базі КП «МедіаПростір» в м. Сєвєродонецьк, центру спадщини в м. Старобільськ та рекреаційного простору біля термального джерела «Сольонка» в Новопсковському районі.

Більш детально зі всім списком поданих проєктів можна ознайомитись за посиланням https://sectoral.minregion.gov.ua/sectorals.

В подальшому оцінювання проєктів здійснюватиметься експертами, залученими відповідним підприємством, установою або організацією, що належать до сфери управління Міністерства розвитку громад та територій України.

Результати конкурсного відбору будуть оприлюднені на веб-сайті Мінрегіону.