Допомагати просто! Благодійний фонд передав Щастинській лікарні сучасне медичне обладнання

2019-08-30
Допомагати просто! Благодійний фонд передав Щастинській лікарні сучасне медичне обладнання


 

Благодійний фонд ПриватБанку "Допомагати просто!" вкотре передав у прифронтові лікарні Луганської області найсучасніше медичне обладнання, яке рятуватиме життя та здоров’я наших захисників та цивільних людей, які змушені жити віч-на-віч з війною.



 

Щастинська міська лікарня поповнилася сучасним медичним обладнанням. Представники Благодійного фонду ПриватБанку «Допомагати просто!»  та Департаменту охорони здоров’я ЛОДА передали сьогодні міській лікарні гастроскоп FG-29V та 2 шприцеві інфузійні насоси Aitecs на загальну суму 636 000  гривень.

 

“Наш старий гастроскоп відпрацював вже 20 років, - розповідає головний лікар Щастинської міської лікарні Новоайдарського району Олег Супрун. - Ми вже втомилися його ремонтувати. Можна тільки уявити якісь діагностики та рівень надання медичної допомоги з таким “ветераном”. Відчуття пацієнтів теж відповідні. Новий апарат, який після консультації з нами, закупив та передав лікарні благодійний фонд, вивів нас на принципово інший рівень. Суттєво збільшився обсяг можливостей при обстеженнях та наданні допомоги. Ми тепер можемо проводити навіть онкообстеження, можемо надавати невідкладну допомогу пораненим із внутрішньою кровотечою. Апарат вже працює і за його допомоги ми кожного дня обслуговуємо до 15-ти пацієнтів. У медзакладі лікуються мешканці двох районів - Новоайдарського та Станично-Луганського, приймаємо і військових з передової. Спасибі!”

Віктор Ящук,  лікар ендоскопіст із 25 -річним стажем, не стримував своєї радості від нового обладнання. Його слова подяки меценатам за можливість впровадження сучасного та достатнього рівня обстеження, були щирими та зворушливими, бо кожний пацієнт для нього - це людина, яка потребує не тільки медичної допомоги, а поперед всього, уваги, підтримки та теплого слова.

Директор Сєверодонецького відділу ПриватБанку Едуард Фільчаков передав також для  відділення інтенсивної терапії цієї лікарні шприцеві інфузійні насоси. Таке обладнання було вкрай необхідно для догляду за тяжкохворими у післяопераційному періоді.  

Ці шприци допомагають в автоматичному режимі вводити надточні дози медпрепаратів, значно збільшують ефективність догляду за важкохворими та пораненими, суттєво зменшують страждання пацієнтів.


 

“Це не перший і не останній проект фонду “Допомагати просто!” у рамках реалізації програми допомоги пораненим військовим, - наголошує керівник напрямку просування послуг бюджетним організаціям Східного РУ ПриватБанку Євген Солодовник. - Цього року фонд вже передавав медобладнання у лікарню Станиці-Луганської. Переданий та готується до введення в експлуатацію мобільний рентгенівський апарат TX-20-MLP  вартістю 1 244 410 грн у Покровськ Донецької області.Все обладнання експертного класу та провідних світових виробників. Такі заходи проходять кожного місяця по всіх регіонах України і все це стало можливим завдяки благодійним внескам клієнтів та співробітників ПриватБанку”.


Директор БО “ВБФ “Допомагати просто!” Анна Павлова пояснила, що благодійні внески можна робити як через додаток у Приват24, так і через сайт благодійного фонду ПриватБанку "Допомагати просто!". Сума внеску не обмежена. На сайті видно, куди витрачено кошти. В окремому розділі публікуються річні звіти фонду. Пожертви також можна відправити через банкомати та термінали ПриватБанку з усіх куточків України. На сьогоднішній день меценатами фонду стали більше мільйона наших співвітчизників.

За 5 років в рамках допомоги Армії та пораненим в АТО та ООС Фондом реалізовано проектів на 50 мільйонів гривень.