До Всесвітнього дня запобігання самогубствам

2018-09-11
До Всесвітнього дня запобігання самогубствам

10 вересня Щастинська школа-інтернат приєдналася до Всесвітнього дня запобігання самогубствам, який в Україні запровадили з 2003 року. «Витрати хвилину - врятуй дитину» - під таким гаслом за ініціативою ювенальній превенції навчальний заклад провів флешмоб та відзняв тематичне відео. Усе задля того, аби привернути увагу суспільства до проблеми суїциду, зокрема серед підлітків.
Спілкуючись з дітьми, педагоги та поліцейські розповідали про те, що з будь-якої ситуації вихід є завжди, навіть тоді, коли ти його не бачиш. Головне, вірити в себе. Обговорювали і такий важливий момент, як підтримка сім'ї, друзів та авторитетних осіб у житті дитини. Міркували про те, яке чудове життя і як зробити його прекрасним і цікавим!
Протягом року тема протидії самогубствам буде розглядатися у навчальних закладах. Ювенальна превенція сьогодні закликає усіх бути уважнішими та добрішими до оточуючих, і передусім до дітей, що є особливо вразливою категорією. Дорослим варто завжди пам’ятати, що малюкам та підліткам повсякчас потрібні увага, розуміння та підтримка дорослих.

Найбільше любові та проявів турботи потребують дітки, які опинилися у складній ситуації і намагаються самотужки відшукати вирішення своїх проблем. І нерідко для того, щоб допомогти їм, дорослим достатньо просто відкласти свої буденні клопоти, уважно вислухати дитину, щиро обійняти її, заспокоїти, посміхнутися їй і запевнити, що все буде гаразд.