День українського добровольця відзначають на сході України

2021-03-12

День українського добровольця відзначають на сході України

 

Мужність та героїзм добровольців, які першими пліч о пліч  стали на захист суверенності, незалежності і територіальної цілісності України вшановують сьогодні у місті Щастя. У сквері Пам’яті біля меморіального знаку представники військово-цивільної адміністрації міста Щастя, добровольчих з’єднань та прості містяни вшанували подвиг захисників.

До присутніх звернувся керівник Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Дунець. Він, сам доброволець 2014 року, зазначив, що саме 14 березня 2014 року розпочався бойовий шлях першого добровольчого українського батальйону. У важкий для країни час, коли армія розгорталась, проводила мобілізацію і навчання, діяла невеликими підрозділами і тактичними групами, саме вони, добровольчі батальйони прийняли на себе перші удари російської навали.

 

Феномен «добровольця», волелюбного козака прийшло у часи сучасної України з далеких віків. Козаки століттями боронили Україну від ворогів. Нащадки війська Запорізького,  добровольці, – це люди, які усвідомлюючи масштаб трагічних подій, залишили рідні домівки, власний бізнес, улюблену роботу, комфортне життя, та міцною стіною стали між рідною землею та загарбницькими намірами агресора.

Тож вклонимося добровольцям, їх невичерпної любові до батьківщини, патріотизму та відданості національним інтересам. Хвилина мовчання стала реквієм пам’яті по загиблим воїнам-добровольцям, які відстоювали нашу Луганщину і державу в цілому.  

Слава Україні!

Героям слава!

З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги і турботи про учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості Верховна Рада України 17 січня 2017 року прийняла постанову "Про встановлення Дня українського добровольця". Відповідно до неї щороку 14 березня в нашій державі відзначатимуть День українського добровольця.