Бійці щастинського батальйону «Луганськ-1» пройшли практичний курс з надання першої допомоги «5 хвилин, які вирішують усе»

2018-08-29
Бійці щастинського батальйону «Луганськ-1» пройшли практичний курс з надання першої допомоги «5 хвилин, які вирішують усе»


У серпні БПСПОП «Луганськ-1» ГУНП в Луганській області у співпраці із Центром психосоціальної адаптації міста Щастя організували для особового складу навчання з базового курсу надання першої домедичної допомоги.

Курс повністю відповідає міжнародній програмі надання першої допомоги, яка впроваджена в усіх країнах Світу, де працює Мальтійська служба допомоги . Особливість цього навчання – це практичний підхід. Усі випадки виявлення постраждалого, оцінка ситуації та способи надання допомоги відпрацьовувались до «автоматизму» на сучасних манекенах. Це практичне тренування залишає пособі м’язову пам’ять, таким чином збільшується вірогідність швидкого та правильного реагування у критичній ситуації. Окремо слухачі курсу навчились рятувальним діям з дорослим, дитиною до 7 років та немовлям.

Під час надзвичайної ситуації, у якій фактично перебувають населені пункти на лінії розмежування, навички першої допомоги – є базовим рівнем забезпечення безпеки. Під час патрулювання не виключені жодні ситуації, а також є місця, куди важко та довго за часом дістатися фахівцям. Проте особовий склад батальйону «Луганськ-1» перебуває там майже постійно й за потреби може вчасно надати необхідну допомогу.
Співпраця Центру психосоціальної адаптації міста Щастя та БПСПОП «Луганськ-1» ГУНП в Луганській області є гарним прикладом взаємодії різних структур та організацій задля підтримки громади та забезпечення безпеки на місцевому рівні.
Захід проведено у рамках проекту «Психосоціальна підтримка осіб, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні», який реалізує Психологічна Кризова Служба за сприяння Міністерства закордонних справ Німеччини, Malteser International та Мальтійської служби допомоги Україна.
«Цей курс є достатньо коштовним. Наприклад у Києві участь однієї людини коштує приблизно 800 грн. і попит серед населення постійно зростає. Люди розуміють, що навички надання першої допомоги можуть врятувати життя», - коментує тренер Ольга Логвінова.
У Щасті курсове навчання з надання першої допомоги є доступним та безкоштовним для співробітників всіх організацій, що розташовані у місті Щастя та у найближчих населених пунктах.

Також цей курс можуть пройти усі охочі місцеві мешканці безпосередньо у Центрі психосоціальної адаптації за адресою м. Щастя, вул. Центральна б.11 кв.6.

Детальна інформація та попередній запис за телефоном 066-235-40-33