55-річчя рідного міста

2018-09-18

15 вересня щастинці відсвяткували 55-річчя рідного міста. Святковому настрою не перешкодив затяжний дощ. Насамперед, площа Миру вбралася в яскраві кольори парасольок. Фотосесії під дощем з яскравими парасольками вдалися як ніколи. Особливо привабливими здавалися українські жіночки – у національному вбранні та зі справжнім гумором.

Виконавиці із хору ветеранів з радістю, не цураючись дощу, підспівували пані Солохи та відчайдушно зазивали відвідувачів пригоститися українськими стравами. Чого тільки не було в стилізованих українських хатинках: і величезні гарбузи, і глиняні горщики на тині , і домоткані доріжки, і прикраса кожної домівки - різнобарвні рушники. Та дивувала не тільки вдала театралізація, з декораціями та акторською майстерністю. Найбільш припали до вподоби глядачам розіграні гумористичні побутові сценки українського села часів Панаса Мирного та, звісно, той неймовірний настрій свята.

Похмуре небо не зірвало традиційну виставку декоративно-прикладного мистецтва. Навчальні заклади облаштували свої виставкові столи в теплій оселі Палацу культури. Стенди з малюнками у рамках конкурсу «Щоденник рідного міста», нові цікаві декоративні вироби з різноманітного природного матеріалу, оригінальні фотозони – все це значно прикрасило Щастинський Палац культури. Вже під час свята було завершено велике панно «Моя мрія, моє місто», яке напередодні розпочали малювати  учні шкіл - Максим, Катя та Настя.

Виставка залишила після себе чудові враження, а талант наших дітей було оцінено членами комісії та відзначено подарунками. А на панно, зробленому школярами до ювілею Щастя, з задоволенням написали свої побажання керівники райдержадміністрації та нашого міста.

Друга частина програми Дня міста розпочалася з церемонії відкриття головного подарунка місту – нової вуличної сцени. Саме її подарувала компанія ДТЕК «Луганська ТЕС». Було чимало варіантів сценарію з відкриття довгоочікуваної сцени. Але, той, який було обрано, з парадним та водночас домашнім виходом усіх творчих колективів Щастя, вразив глядачів. Малі та дорослі аматори – співаки, танцюристи, ведучі, - стояли пліч-опліч на одній сцені.  Радість, хвилювання та гордість сяяли на їх обличчях.

А після тих, для кого призначався ювілейний подарунок, на сцену піднялися керівники Щастя, області, району, місто утворюючого підприємства та гості міста – Гетьман Українського козацтва М.М. Пантелюк з товаришами-побратимами. В.о. міського голови, секретар ради О.О. Богиня  привітав усіх присутніх з 55-річчям міста Щастя, та, поперед всього, щиро побажав миру та злагоди своїм землякам.  Двадцять два щастинця піднялися у цей особливий день на сцену для нагородження відзнакою виконавчого комітету Щастинської міської ради за вагомі досягнення у роботі та значний  внесок у розвиток міста; за перемогу у конкурсі за кращій благоустрій території біля багатоквартирного дома, приватної садиби та підприємства.

Голова райдержадміністрації В.В. Сергієнко та голова Новоайдарської районної ради В. Макогон приєдналися до керівника міста та поздоровили щастинців зі святом, а Почесні грамоти та відзнаки районної адміністрації стали приємною несподіванкою для багатьох.

Урочистості продовжилися вітальним словом  Гетьмана Українського козацтва, врученням керівникам міста та району святкових короваїв - символу заможної та хлібосольної України та інших подарунків.  Велика Рада Українського козацтва зібралася у Щасті саме у цей святковий день.  Тому щастинці стали свідками парадної ходи козаків, церемонії прийому у  козаки, з врученням Універсалу та цілуванням шаблі.

А ще на урочистостях Гетьман вручив шаблю та особливу відзнаку генералу війська козацького В.М. Ткаченку, з нагоди його 70-річчя.

День міста - це також перемоги у спорті. Спортивний сезон тільки розпочався, а вже безліч досягнень. Директор КСЦ В. Закора з гордістю представив своїх переможців.

Окрасою свята, яку чекають увесь рік, став концерт. На ньому виступили як гості з Києва, так і творчі колективи Щастя. Оплесками зустрічали і проводжали малих та дорослих артистів. Яскраві танцювальні номери у виконанні ансамблю «Цвітень» школи мистецтв, «Магія» ЗОШ №2, маленьких дивовижних «Горошин», степ-колективу Палацу культури – вражали глядачів професіоналізмом та артистичністю. А співаки, як завжди, змогли доторкнутися до кожного, поділитися своїми емоціями та викликати щири почуття.

 Свято вдалося!            ФОТОЗВІТ