25 липня 2019 року в м. Щастя проведена зустріч Робочої групи з безпеки та соціальної згуртованості

2019-07-25

25 липня 2019 року в м. Щастя проведена зустріч Робочої групи з безпеки та соціальної згуртованості, яка діє в рамках Програми «Відновлення та розбудови миру ООН». Було заслухано В’ячеслава Дубчака щодо роботи поліції міста Щастя, напрацювання, статистику правопорушень, нагальні проблеми.

Головний лікар Щастинської лікарні Олег Супрун доповів про перебіг впровадження медичної реформи та її наслідки. Долучилися до розмови також працівники військово-цивільної адміністрації. Так головний спеціаліст з питань житлово-комунального господарства Кирил Бояренко розповів на які об’єкти буде спрямовано субвенцію з державного бюджету, а саме, ремонт доріг в місті та споруд міської лікарні.

Слід зазначати, що в Профілі Щастинської громади ця проблематика відмічена більшістю громадян Щастя. Громадська активність зросла, громадські організації працюють у партнерстві з іншими недержавними установами, благодійними фондами, комунальними підприємствами та установами. Кількість грантових заявок на конкурс ПРООН демонструють розвиток Робочої групи з безпеки та соціальної згуртованості, груп самодопомоги ПРООН-жінки, волонтерського руху у нашому місті. Про це доповіла Наталія Палагута – головний спеціаліст ВЦА. Її доповідь доповнили мобілізатори ПРООН Світлана Безименна, Тетяна Сила та Еміль Коренєв, які розповіли про перебіг грантових конкурсів для неурядових організацій. Нашу громаду можливо привітати з перемогою у відборі двох великих проектів – «Облаштування двох «зелених кімнат» у відділенні поліції № 1 Новоайдарського ВП ГУНП в Луганській області м. Щастя» та «Створення безпечних умов перебування у дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) комбінованого типу «Зірочка» вихованців працівників шляхом встановлення снігоутримувачів та водовідводів покрівлі та встановлення протипожежних дверних блоків у приміщенні електрощитової, а також люків у перекритті на горищне приміщення». Ці проекти буде втілювати у життя ГО «АГЕНЦІЯ МІСЦЕВОГО РОЗВИТКУ МІСТА ЩАСТЯ» - керівник Вікторія Нецвітайло.

Будемо чекати результат конкурсного відбору інших проектів, від громадських організацій: КОЗАЦЬКЕ ТОВАРИСТВО "АКАДЕМІЯ КОЗАЦТВА" У ЛУГАНСЬКІЙ ОБЛАСТІ"керівник Сергій Черних, «ТЕРИТОРІЯ ЩАСТЯ» керівник Наталія Трощій, «Молоді міцні лаві» керівник Юлія Прянічкіна, «КУЛЬТУРНА ФОРТЕЦЯ» керівник Марина Данілюк.

До представників громадської спільноти звернулися представники організацій-партнерів ПРООН: Ольга Лішик – проектний спеціаліст ПРООН-жінки та Олена Єсипенко - регіональна координаторка МБФ «Українська фундація громадського здоров’я». Фахівці в загальних рисах повідомили про стан впровадження гендерної політиці та надали інформацію щодо мети та можливостях співпраці.

Закінчилася зустріч Робочої групи презентацією керівника ГО «Молоді міцні лаві» Юлії Прянічкіной та начальника сектора превенції майора поліції Віталія Ткаченка. Вони поділилися з присутніми досвідом, набутим у навчальному візиті до м. Ужгород.

Дякуємо за допомогу в організації та проведенні заходу нашим партнерам – завідувачкам міської публічної бібліотеці Валентині Смольниковій та міської дитячої бібліотеці Олені Тімбай, та їх співробітникам.