2020-й – рік 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років

2020-05-06
2020-й – рік 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років  

У Новоайдарському районі у ці святкові ювілейні дні вшановують 13 ветеранів Другої світової війни. Із них три ветерана із міста Щастя: Андрєєв Олексій Олексійович, Вовченко Ольга Марківна, Шевченко Вадим Іванович. Усі вони 1926 року народження. Фронтові шляхи різні, але й однакові – чи то Сталінградські бої, чи фронтовий аеродром, чи то легендарна піхота, кроки якої переможно відлунюють вже 75-у річницю поспіль.

Мільйони людей звичайно виходять кожний рік у цей пам’ятний день, щоб подякувати ветеранам Другої світової війни за справжню мужність та незламність духу, а також вшанувати тих, хто віддав своє життя, щоб ми жили у вільному і світлому сьогодні. Пам’ять про їхній подвиг житиме у наших серцях вічно, тож ми кожного року  із вдячністю та подарунками йдемо до наших ветеранів, сивих, але не зламних духом.

Сьогодні, напередодні 9 травня, голова Новоайдарської районної ради Віктор Макогон та заступник голови  Новоайдарської районної державної адміністрації Тетяна Новикова завітали до щастинських ветеранів. Подарунки, святкові листівки, увага та щирі слова вітання передали держпосадовці від імені усіх мешканців Луганщини, котрі вдома на карантині теж згадують своїх родичів, котрі зламали хребет нацизму 75 років тому.