11 жовтня 2018 року відбулися громадські слухання щодо культурного проекту МУРАЛ «ПТАХ МИРУ»

2018-10-12

11 жовтня 2018 року відбулися громадські слухання щодо культурного проекту МУРАЛ «ПТАХ МИРУ». В обговоренні прийняли участь представники виконавчого комітету Щастинської міської ради, громадської організації «Культурна фортеця», партії «Сила Людей», середньої школи №1, викладачки художнього відділення школи мистецтв та Палацу культури. Було запропоновано до перегляду ескізи за темою «ПТАХ МИРУ» та фотографії площ, які можливо використати для муралу. Обговорення було бурхливим, до розгляду надали малюнки усі навчальні заклади та Ярослав Синиця, художник-волонтер ГО «БУР». Мурал більшістю голосів вирішено намалювати на стіні Щастинської школи мистецтв.

Перевагою саме цього варіанту розміщення муралу стало те, що будівля розташована в людному місті, на перехресті автобусних маршрутів та має важіль в культурному житті міста. Голосуванням відібрано три малюнки, які стануть за основу муралу «ПТАХ МИРУ». Усім, хто прийняв участь у конкурсі – школярам, педагогам, волонтерам, велика подяка!

Художник Ярослав Синиця буде відтворювати в нашому місті новий культурний простір, з поглядом в мирне буття. Під час проекту пройдуть зйомки документальної стрічці про нашого щастинського птаха миру, а розповідь має бути почута від тих, хто малював мир, бо кожен малюнок – це своя маленька історія.