Посадовці оглянули пошкоджені будинки Трьохізбенки після ворожого обстрілу

2021-09-09

Сьогодні місце подій в с.Трьохізбенка відвідав Перший заступник голови облдержадміністрації Луганської області Олексій Смірнов разом з головою Щастинської районної державної адміністрації Тетяною Новиковою, головою Щастинської районної ради Оленою Коробкою та керівником Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Олександром Дунець.

Посадовці оглянули пошкоджені будинки після ворожого обстрілу та поспілкувалися з постраждалими мешканцями.

Люди налякані та переживають за майбутнє, деякі квартири зовсім зруйновані, лишатися в будинку небезпечно через можливий повторний обстріл. Їх всіх турбує питання де жити та як їх сім’ї зустрінуть холодну пору року.

В п’ятиповерховій будівлі близько 60 квартир і тільки в 5-ти з них проживають сім‘ї. В двоповерхівці проживає дві сім’ї. Мешканці в яких найбільше зруйновані квартири погодились на відселення в тимчасове помешкання.

Наразі проводиться обстеження з метою оцінки збитків та вирішується питання про виділення матеріальної допомоги постраждалим, а також надання психологічної допомоги.

Нагадаємо, що ввечері 8 вересня 2021 року бойовики здійснили обстріл з населеного пункту Сміле у бік житлових будинків на околиці Трьохізбенки, Щастинської громади. Ворог застосував заборонену Мінськими домовленостями артилерію калібрів 120 та 122 мм. В бік будинків мешканців Трьохізбенки було випущено 30 снарядів, 5 з них влучили у п’ятиповерхівку, від інших постраждали сусідні двоповерхівка та приватні будинки.