День пам’яті жертв Голокосту

2018-01-26
День пам’яті жертв Голокосту

Напередодні сумнозвісної дати 27 січня - Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту, ми згадуємо прийдешні події світової історії. Недарма саме цей день був обраний Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй - 27 січня 1945 Радянська армія звільнила найбільший нацистський табір смерті "Освенцім-Біркенау" (Польща).
Голокост почався в січні 1933 року, коли до влади прийшов Гітлер, і фактично закінчився 8 травня 1945 року. У період між 1933 і 1945 роками під час Голокосту було вбито більше 11 мільйонів чоловіків, жінок і дітей. Приблизно шість мільйонів з них були євреями. За час Голокосту загинуло більше 1,1 мільйона дітей. Наймасовіше вбивство при Голокості сталося у вересні 1941 року в урочищі Бабин Яр недалеко від Києва в Україні, де було вбито більше 33 000 євреїв всього за два дні.
Мирова спільнота пам’ятає жертв Голокосту та робить все, щоб не згасла довіку пам'ять о геноциді. Учбові заклади та міські бібліотеки теж провели заходи з нагоди цієї дати. Тематичні уроки історії «Голокост – лихо століття» пройшли на класних часах. Завідуюча міською бібліотекою Смольникова В.О. провела цикл бесід під назвою «Пам’яті жертв голокосту» та організувала виставку в шкільній бібліотеці «Голокост – ШОА».
Діти були вражені, для багатьох було відкриттям ця тяжка тема, зокрема прийняття того факту, що і зараз євреї не розмовляють на тему голокосту, цю болючу для них тему.