Запровадження ПЛР-досліджень, температурний скринінг водіїв таксі та включення «Азоту» до переліку стратегічних підприємств – що обговорювали на обласному штабі з протидії коронавірусу

2020-03-24
Запровадження ПЛР-досліджень, температурний скринінг водіїв таксі та включення «Азоту» до переліку стратегічних підприємств – що обговорювали на обласному штабі з протидії коронавірусу
 

На обласному штабі з питань запобігання та поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, під головуванням очільника Луганщини Сергія Гайдая розглянули нагальні питання, пов’язані із забезпечення дотримання карантинних обмежень.

Першим на порядку денному було питання пришвидшення початку тестування на коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР-досліджень) на базі вірусологічної лабораторії Луганського обласного лабораторного центру МОЗ України.

«Потрібно негайно запустити ПЛР-дослідження, адже щодня додому повертаються заробітчани. Усі, хто перебуває на самоізоляції, мають бути протестовані», - зазначив голова облдержадміністрації.

Крім того, він доручив ГУ ДСНС у Луганській області врегулювати проблему безпечного транспортування до Луганської області громадян, які повернулись з-за кордону.

Слід відзначити, що відучора всі, хто перетинає державний кордон України через пункти в’їзду-виїзду на території області, дають письмову згоду на проведення протиепідемічних та/або профілактичних заходів.

Також очільник Луганщини доручив забезпечити щоденне обстеження та температурний скринінг водіїв таксі, зокрема, й тих, які здійснюють доставку продуктів на замовлення. Дотримання підвищених санітарних норм контролюватимуть Укртрансбезпека та Нацполіція.

Органи соціального захисту повинні посилити роботу з найбільш вразливими групами населення та забезпечити усіх, хто перебуває на обліку, засобами індивідуального захисту.

Керівники місцевих органів влади мають оперативно відзвітувати про використання отриманих на минулому тижні двох мільйонів гривень з обласного бюджету, а також визначити додаткову потребу в масках та антисептиках.

«Хочу повідомити, що ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» включене до переліку стратегічних об’єктів і не припинятиме свою роботу на період карантину», - зазначив Сергій Гайдай.