З Днем Незалежності, Щастя!

2018-08-24

Святкові заходи, присвячені 27-й річниці Незалежності України у Щасті розпочалися о 10:00 урочистим мітингом на площі Миру. Відзначити головний день в історії України - незалежність національної держави, сьогодні прийшли очільники міста, депутати, керівники підприємств та закладів, небайдужа спільнота, військовослужбовці та наше майбутнє – діти.

«Події останніх років продемонстрували пересічному українському громадянину особливість та важливість Дня Незалежності», - наголосив у вітальному слові в.о. міського голови Олександр Богиня.

Про значення свободи вибору громадян, незалежність, як вимір демократичної країни, та шлях українських освітян до втілення європейської концепції нової школи промовила на урочистостях директорка Щастинської середньої школи №1 Антоніна Щеголькова.

24 серпня 1991 року Верховна Рада ухвалила Акт проголошення Незалежності України. Про новий відлік часу в історії нашої країни, що розпочався у 2013 році і став тяжким випробуванням для українського народу, говорили ведучі заходу – Марина Єрохіна, Кирил Скалоух, Валентин Старченко та Олена Жукова. Вони зворушливо зачитали вірші про любов до своєї Батьківщини та красу рідного краю.

Святкування продовжилися невеличким, але яскравим концертом, під час якого маленьких щастинців вітали з днем народження країни безкоштовною солодкою ватою, яку тут же виготовляли та вручали військові - офіцери групи цивільно-військового співробітництва із Станиці Луганській. Пухнаста вата, солодкі рученятка та щири задоволені посмішки малечі – дякуємо військовим за святковий подарунок.

Просто неба лунали зворушливі пісні про красу рідної землі, про любов до своєї країни у виконанні солістки ансамблю «Цвітень» Дарьї Бурих, вокалістів зі школи мистецтв Анастасії Януш та Юлії Сабельніковій, творчого колективу середньої школи №1, солістка Кристина Гюльюшева. 

Сонечко сяяло не тільки у небі, а також у яскравих малюнках на асфальті. Малеча старанно вимальовувала серця, хатинки, сонечко та великими літерами слово «МИР». 

Уся площа була заповнена святковими розважальними та спортивними локаціями. Кондитерка Крістіна Дмитренко до державного свята запропонувала пряники з глазур’ю у вигляді державного прапору та чудові маленькі зефірінки. Поряд усі бажаючі пригощалися солодкою ватою, а потім переходили до аматорів, які робили з діточок казкових фей, левенят, кошенят. Аквагримом займалися Крістіна Курілова, Анастасія Цепляєва та співробітники Центру психосоціальної адаптації.


Приваблювала гостей свята також спортивна зона, яку улаштував В’ячеслав Закора. На зеленому газоні площі Миру молодь завзято грала у міні футбол, а усі охочі змагалися у настільний теніс.

Святковий настрій, музика, українські пісні, посмішки та державні прапори, як символ головного свята країни – з Днем Незалежності Щастя!
Безпеку мешканців міста забезпечили співробітники правоохоронних органів, служби порятунку та Управління Служби безпеки України.