В Щасті відмітили державне свято – День Конституції України

2018-06-27

В Щасті відмітили державне свято – День Конституції України


Це державне свято щорічно відзначається на честь ухвалення Конституції незалежної України. Основний Закон Держави Україна був ухвалений 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання. Конституція України набула чинності з дня її прийняття.
До присутніх на площі Миру колективів та керівників підприємств міста, мешканців Щастя звернувся в.о. міського голови Олександр Богиня.

Він наголосив: «Коли кожен громадянин буде пам'ятати і усвідомлювати свою відповідальність перед Батьківщиною і державою, тоді Конституція стане опорою суспільства, де права і свободи існують не в параграфах закону, а повноцінно діють в кожному будинку, в кожному місті, зміцнюючи добробут країни».
Щодо історії прийняття Основного закону держави розповів генерал козацтва Луганського Віктор Ткаченко. Також виступаючий підкреслив той факт, що міжнародне співтовариство назвало українську Конституцію однією з найдемократичніших у світі.
В цей святковий день лунали українські пісні та дівчата в вишиванках кружляли в веселому танку, надаючи державному офіційному святу відтінок яскравого національного колориту.

Олександр Олександрович Богиня побажав всім нам «Поставити в цей день перед собою нові цілі і почати йти до реального втілення конституційних прав і свобод, правовому розвитку нашої держави, щоб всі ми відчували себе захищеними і впевнено дивилися в майбутнє».


Всі наші люди, все шановне панство
Отримує єдине громадянство –
Від самого народження до скону.
Все інше – відповідно до закону.


Щиро вітаємо щастиців із Днем Конституції!
Міцного вам здоров'я, сил, радості і сімейного благополуччя.
Миру всім нам!