Щедрівки у Щасті

2017-01-16

       Напередодні Нового року (за старим стилем),13 січня, у місті Щастя святкували Щедрий Вечір. День був дуже насичений на події. Першими до нас завітали гуцульські  щедрувальники із Верховинського району Івано-Франківської області. 

        Національні дуже яскраві барвисті костюми, гуцульські топірці, народні інструменти і, звичайно ж, щедрівки. Гості щедрували, бажаючи нашому місту добра і благополуччя.  Як розповів Василь Германюк, керівник гуцульських колядників, щедрівки співаються з розбором, с особливим змістом. Наприклад, для молодих дівчат - "Дай  тебе Боже пару здобути та на рушничок весільний стати», для малечі – «добре все вчити, вірну і добру мати подругу», для господині – «доброго врожаю на рік діждати, не хворувати».

        Цей колектив має за плечима довге життя. Хтось колядує вже понад п'ятдесят років, а керівник гурту Василь зізнався, що 23 роки ходить з колядками та щедрівками, даруючи людям самі щирі новорічні побажання. До речі, колядники віддають наколядоване у селищний храм, як пожертву. Гуцули залюбки запрошували нашу малечу на літній відпочинок у Верховину та говорили про важливість питань духовного виховання.

        У цей святковий день нас також вітав «Волонтерський вертеп», у котрого це була вже 28-я поїздка на схід країни. Вони розіграли справжній вертеп зі сценічними героями та оригінальними костюмами. Львів'яни виступили блискавично.

Для маленьких щастинців гості з Харкова «Позитив-шоу» дали Різдвяну виставу.

Більше 150 діток з батьками раділи, грали і захоплювалися добрим Санта Клаусом та Дідом Морозом, Сніговиком та Чарівником. А фокуси, світлові ефекти, ігри та конкурси безумовно розтопили дитячі серця.

Оченята горіли захопленням і очікуванням справжнього чарівництва.

Святкування Старого Нового року в місті Щастя вдалося на славу!

 

Виконавчий комітет Щастинської міської ради