Щастинці взяли участь у святкуванні 80-річчя Луганщини та встановленні танцювального рекорду

2018-06-07

Щастинці взяли участь у святкуванні 80-річчя Луганщини та встановленні танцювального рекорду

2 червня 2018 року обласний центр місто Сєвєродонецьк святкував 80-річчя створення Луганської області. До цієї ювілейної дати було присвячено встановлення танцювального рекорду, котрий занесене до Книги рекордів України.
         Близько 700 танцівників із 83 хореографічних колективів Луганської області одночасно виконали український танець. На площі зібралися сотні учасників у вишиванках, які наполегливо тренувалися протягом кількох місяців, щоб показати самобутній український танок. Від міста Щастя було запрошено два танцювальних колективи із КЗ «Щастинський міський палац культури» та КПНЗ «Школа мистецтв естетичного виховання». Танок «слобожанська полька» готували наші керівники Шухардін Вадим та Єрохіна Марина, під керівництвом авторів - сєвєродонецьких хореографів Ірини Сєрікової та Алли Жулі, та композитора Іллі Ханенко, котрий спеціально написав музику.

         Організаторами рекорду виступили Управління культури, національностей та релігій Луганської ОДА, Центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва, Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр, Луганська Обласна Філармонія, співачка Анжеліка Рудницька та режисер Алла Жуля.
         Щастинські танцюристи зайняли центр першої та другої лінії танцювального майданчика, поряд з хореографічним колективом обласного театру. Полька виконана бездоганно, глядачі в захваті від видовища. А свято продовжилося концертом талантів Луганщини. Третій блок концерту під назвою «Талановиті» відкрили діти Щастинської школи мистецтв естетичного виховання. Вони виконали новий танок «Голубка». Видовищні костюми, з натуральної тканини та ручної вишивки, було пошито у Львівській театральній майстерні. Кошти на ці справжні витвори декоративно-етнічного мистецтва виділила районна адміністрація, в розмірі 120 тис. грн. Святкова програма, усмішки, талант та справжні етнічні костюми хореографічного колективу «Цвітень» справили враження на глядачів. Після виступу до дітей підходили щоб сфотографуватися на пам'ять.

         Щастинці задоволені. «Взяти участь у встановленні національного рекорду та представляти Новоайдарщину на святкуванні 80-річчя Луганщини – це честь», - прокоментувала подію директор Щастинського Палацу Культури Марина Єрохіна.