РЕСТРУКТУРИЗАЦІЯ БОРГУ ЗА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ

2021-01-15

УВАГА! До громадян, які мають заборгованість за житлово-комунальні послуги та не сплачують поточних платежів, впроваджується рішення суду щодо стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Шановні мешканці м. Щастя! Нагадуємо, що боржники можуть укласти договір розстрочення заборгованості (реструктуризація боргу) за умови сплати поточних платежів.

 

Реструктуризація боргу — це спосіб погашення боргу, за допомогою якого полегшуються умови сплати боргу за рахунок зміни строків сплати суми заборгованості за ЖКП. Заборгованість сплачується щомісячно.

 

РОЗМІР ПЛАТЕЖІВ

Загальна сума платежів, що вносяться громадянами на оплату поточних платежів та платежів по погашенню реструктуризованої заборгованості, не повинна перевищувати 25 % доходівсукупного доходу всіх членів сім’ї, що визначаються при нарахуванні субсидій для працюючих громадян, і 20 % - для пенсіонерів та інших осіб, які отримують будь-які види соціальної допомоги.

 

ТЕРМІН РЕСТРУКТУРИЗАЦІЇ

Заборгованість за ЖКП, реструктуризується на термін до 60 місяців залежно від суми боргу та рівня доходів громадян на дату реструктуризації.

 

Для реструктуризації заборгованості громадяни укладають з підприємствами - надавачами житлово-комунальних послуг договори про щомісячне рівномірне погашення реструктуризованої заборгованості та своєчасну сплату поточних платежів за житлово-комунальні послуги.

Заборгованість громадян, які не уклали договір про реструктуризацію заборгованості та не сплачують поточних платежів, стягується житлово-комунальними підприємствами за рішенням суду.

Право громадян на реструктуризацію заборгованості за житлово-комунальні послуги закріплено у Законі України «Про реструктуризацію заборгованості з квартирної плати, плати за житлово-комунальні послуги, спожиті газ та електроенергію» .