На Луганщині відновлено роботу Координаційного комітету сприяння зайнятості населення

2019-02-07
На Луганщині відновлено роботу Координаційного комітету сприяння зайнятості населення
 

Відбулося установче засідання Комітету сприяння зайнятості населення Луганської області.

Захід проведено заступником голови облдержадміністрації Ольгою Лішик.

До складу Комітету включено представників облдержадміністрації, обласного центру зайнятості, організацій роботодавців та профспілок області.

Основними завданнями під час засідання визначено сприяння створенню робочих місць, легалізація найманої праці, самозайнятість населення, підготовка робітничих та висококваліфікованих кадрів для регіону.

Також Ольгою Лішик надані доручення Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації щодо розробки Паспорта трудових ресурсів за 2018 рік, підготовки розширеної наради з максимальним залученням роботодавців, оскільки наразі актуальним питанням є дефіцит кваліфікованих кадрів.

Крім вирішення проблем зайнятості та працевлаштування, в подальшому Комітетом розглядатиметься питання підготовки кадрів та визначення потреб у регіональному замовленні на підготовку кадрів тощо.

Як повідомила заступник голови облдержадміністрації, важливою функцією виключно Комітету є встановлення (продовження) терміну компенсації роботодавцям витрат на оплату праці працевлаштованим внутрішньо переміщеним особам за рахунок фонду соціального страхування на випадок безробіття.