На черзі подій перший в місті екофестиваль - ЕкоФ'юженФест!

2018-05-01

День довкілля в місті Щастя успішно пройшов, але після 21 квітня к екології, проблемам нашого з вами довкілля, як і раніше прикута увага. На черзі перший в місті екофестиваль - ЕкоФ'юженФест!


Чекайте подію нового формату 12 травня на стадіоні «Енергетик». Екофестиваль – це спільна праця команди "Колежанки" під патронатом Фундації соціальних інновацій "З країни в Україну" «Культурний майнінг». Це реалізація того самого гранту в розмірі 75 тис. грн. Фундації на втілення соціальних проектів на території малих міст в Луганщині.

Наше сьогодення занурює людей в купу власних проблем. Щастинці, як і інші мешканці населених пунктів зони розмежування, знаходяться в стресовому психосоціальному настрої, тому проблеми, зв’язані зі станом навколишнього природного середовища відходять на задній план.
У зв’язку з цім ми бажаємо створити безпечну зону для відпочинку на природі усіх щастинців, проведення різних навчальних тренінгів, втілення активного способу життя. А ще, звернути увагу населення міста на роздільний збір сміття, бережливе ставлення до природи, необхідність здорового харчування та способу життя, екологічне ставлення один до одного.
Все це стане можливим на екофестивалі ЕкоФ'юженФест та після нього на спеціально облаштованій лісопаркової території стадіону «Енергетик». В суботу, 28 квітня, вже пройшла перша акція "Зроби комфорт сам!". На шляху до підготовки фестивалю перед командою вставало дуже багато перепонів. Елементарно, в останні хвилини перед акцією прийшли перши дерев’яні піддони, які тут же змогли встановити у вигляді симпатичних сучасних екодиванів. Підлітки, маленькі дітки, усі небайдужі - дружно прибирали територію, збивали та фарбували майбутні сидіння та столи, та навіть зробили першу гойдалку для діток! Гарний настрій створив цей день яскравим!

Багато бажаючих відгукнулось (чимало організатори не встигли запросити на галявину біля стадіону) та прийшло на улаштування нової зони на природі. Саме там 12 травня буде яскраве екосвято. Цікаві екопоради, майстер-класи, спорт та йога на галявині, сучасна музика, польова кухня та, звісно, відкриття нового великого майданчика для дітей та дорослих, для активного здорового відпочинку та можливості створювати нашим учбовим закладам нові неформальної зони освіти на природі.

До проведення першого фестивалю зосталось зовсім мало часу. У нас ще будуть акції по підготовці до фестивалю. Приєднуйтесь, адже бути ЕКО – це КРУТО! Збереження природи, нашого внутрішнього миру та екологічного ставлення одного до одного – не пусті слова, а міра якості нашого життя.