Ми поступово започатковуємо нові програми, проєкти, які зроблять Луганщину сучаснішою областю в країні, – Сергій Гайдай

2020-01-30
Ми поступово започатковуємо нові програми, проєкти, які зроблять Луганщину сучаснішою областю в країні, – Сергій Гайдай
 

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з менеджером ПРООН із відновлення та розбудови миру Віктором Мунтяном.

Дякуючи міжнародній організації, очільник області зазначив: «Моя робота направлена на зміни та розвиток сучасної Луганської області. Ідей дуже багато, амбіцій щодо їх реалізації – ще більше. Зараз в Україні впроваджується процес діджиталізації в усіх сферах життя, – зауважив Сергій Гайдай. –  Ми поступово започатковуємо нові програми, проєкти, які зроблять Луганщину сучаснішою областю в країні».

Наприклад, очільник області поділився з поважними гостями щодо створення мобільного додатка. «Поки що він має робочу назву «Луганщина. help». Завдяки цьому додатку кожен житель області, завантаживши його на телефон, зможе ознайомитися з будь-яким напрямом роботи структурного підрозділу облдержадміністрації – освіта, медицина, ЖКГ, дороги тощо. Також у ньому буде знаходитись світлофор, три кольори якого відповідатимуть за певний процес роботи Департаментів. Червоний означатиме, що будь-яке запитання або проблема від жителів області надійшла на мобільний додаток, жовтий – направлено на розгляд Департаменту, який безпосередньо займається цим питанням, а зелений – відповідно – вирішено. Якщо проблему побачили (жовтий), але не вирішили, вона знову перейде в червоний колір. Я особисто буду це контролювати», – розповів Сергій Гайдай.

У свою чергу, менеджер ПРООН з відновлення та розбудови миру Віктор Мунтяну наголосив: «Ваші пріоритети – це наші пріоритети. Ми завжди будемо підтримувати нові ідеї. Знаю, що вже розроблена Стратегія розвитку Луганської області 2022-2027 роки. Тож чекаємо на нові програми, щоб разом з вами їх реалізовувати».

Під час зустрічі представлено три компоненти ПРООН з питань економічного відновлення та розвитку інфраструктури, місцевого самоврядування і децентралізації, громадської безпеки та соціальної згуртованості. Про них розповіли їх координатори – Володимир Лященко, Олена Рудич та Рустам Пулатов.

Крім цього, повідомлено, що завдяки Програмі розвитку ООН у цьому році з’являться мобільні ЦНАПи у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах, а також у Сєвєродонецьку і Щасті.

Слід зазначити, що сьогодні в області реалізуються сім проєктів, які направлені на сприяння миру, економічному відновленню та примиренню в східній частині України через соціальне та економічне відродження, вирішення ключових проблем щодо низького рівня забезпечення правопорядку та правосуддя, фізичної та екологічної незахищеності, розширення наявної підтримки розвитку підприємництва, створення робочих місць, наближення державних послуг на постраждалих внаслідок конфлікту територіях України до найбільш уразливих громадян тощо.

Ці проєкти підтримують міжнародні партнери (донори): Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Німеччини, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.