Мітинг, присвячений до ДНЯ ПАМ’ЯТІ і ПРИМИРЕННЯ

2018-05-08

Сьогодні, 8 травня, у Щасті представники виконавчого комітету Щастинської міської ради, комунальних підприємств міста, громадських організацій, школярі взяли участь у мітингу з нагоди Дня пам’яті та примирення.

Захід розпочався з панахиді за загиблими воїнами у Другій світовій війні. В цей день усюди, у всіх церквах країни та біля Братських могил радянських воїнів було відслужене панахиди. У сквері Пам’яті військовий капелан отець Олександр звертався з молитвами за загиблих воїнів.

Проникливі слова, пісні військових років, хвилина мовчання – як погляд з минулого, як спогади про найжахливіші події минулого.

Виконуючий обов’язки міського голови, секретар ради Богиня О.О., звертаючись до присутніх підкреслив: «Ми згадуємо про найбільшу трагедію 20 століття - двох світових війнах. І якщо про першу світову ми знаємо тільки з історії, то події другої світової війни поряд з нами - в чорно-білих фотографіях сімейних альбомів, орденах і медалях, які зберігаються на почесному місці в кожній сім’ї. Ми приймаємо як належне кітель ветерана зі «Славою» всіх ступенів, медалями «За оборону Києва, Одеси, Севастополя», іншими нагородами. Скільки атак, переправ, наступів і людських життів приховано за кожним з цих орденів?!»

Керівник міста наголосив: «Пам'ять і примирення - це те, що об'єднує всіх нас, минулі і нинішні покоління. Це те, що ми зобов'язані нести крізь століття в своїй душі, в серці».

Один за одним підходили люди до пам’ятнику та низько вклоняючись полеглим героям клали травневі квіти.

Ві імені воінів, які захищають свою Батьківщину, в сучасний важкий для країни період, виступив офіцер ЗСУ.