Місто Щастя відсвяткувало 73-ю річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

2018-05-10

9 травня 2018 року. Місто Щастя святкує 73-ю річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. В цьому році Щастя обране місцем проведення свята обласного значення. На площі Миру зібралися привітати ветеранів представники облдержадміністрації та райдержадміністрації, керівництво підрозділів ЗСУ, Головного управління Нацполіції у Луганській області та патрульної поліції, Луганського та Лисичанського прикордонних загонів, ДСНС України в Луганській області, комунальних закладів Щастя та мешканці міста.

Захід розпочався з концертного прологу, а вже потім розпочалась урочиста церемонія. Наших ветеранів щиро привітав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Гарбуз Юрій Григорійович, а закінчив привітання таким зверненням до усього зібрання : «Це свято не повинно роз’єднувати людей – воно має об’єднати всіх нас у вдячності перед подвигом наших дідів і прадідів. Я б хотів, щоб мене сьогодні почули наші земляки на тимчасово окупованій території, а особливо, - привернув увагу присутніх очільник області – «Не вірте ворожій пропаганді і не бійтеся!». Юрій Гарбуз закликав усіх до порозуміння, єдності і миру: «…заради світлої пам’яті полеглих у Другій світовій, заради сьогодення і майбутнього».

Виступ дитячого аматорського театрального колективу нагадав присутнім, що скрізь дитину проходить біль, втрата, сум любої війни.

А «Живий коридор», в котрому вишикувались щастинські школярі, з квітами та прапорами в руках, став тим ланцюгом, котрий з’єднує покоління, століття, минуле і майбутнє. Карбуючи крок, по «Живому коридору» промарширували ліцеїсти Кадетського корпусу з «Вінком пам’яті». Почесна варта, церемоніальний марш, оркестр, червоні маки на лацканах піджаків та суконь – все це виглядало парадно та урочисто.

А головні герої травневого дня Перемоги: Андрєєв Олексій Олексійович, Шека Іван Васильович, Шевченко Вадим Іванович – ветерані, котрі і досі в строю, як і раніше, гордо пройшли парадним маршем разом з керівництвом області, району, міста. На святково прибраній площі Миру в місті, з таким мирним ім’ям Щастя, було присутні сьогодні тільки три учасника бойових дій Другої світової війни, з 22-х живих. Це Андрєєв Олексій Олексійович, Шевченко Вадим Іванович та Шека Іван Васильович. Нагороди прикрашали їх груди, а в руках були запашні квіти. До ветеранів підходили люди, говорили їм вдячні слова та знову і знову дарували квіти. Очільник області Юрій Гарбуз увесь час знаходився поряд з ветеранами, спілкування, щирі побажання здоров’я та довголіття, міцна чоловіча підтримка Юрія Григорійовича – насправді підтримали наших ветеранів. До них підходили зробити фото на пам'ять, привітатись, сказати добре слово подяки.

Заступник очільника області Клименко Юрій Юрійович запросив ветеранів на святковий обід. Напередодні та саме 9 травня учасники бойових дій отримали не тільки так потрібну увагу від суспільства, а також подарунки.

Низько вклоняємося вам, ветерани, всім – котрі здобували перемогу 73 роки тому, всім, хто ціною свого життя відстояв мир у далекому 45 році!