Концепцію Нової української школи обговорено на селекторній нараді в області

2018-06-20
В області проведено селекторну нараду щодо забезпечення умов для реалізації концепції Нової української школи
 

В облдержадміністрації проведено селекторну нараду з питання «Забезпечення умов для реалізації концепції Нової української школи – ключовий обов’язок місцевих органів влади Луганщини».

Під час заходу директор Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк розповів про основні напрями Нової української школи та новий Стандарт початкової освіти.

Він зауважив, що цей стандарт передбачає дещо інші підходи праці вчителів. Зокрема, це орієнтація на учня, педагогіка партнерства, справедливе фінансування тощо.

На нараді також розглянули питання розподілу освітньої субвенції та підготовки закладів освіти до нового навчального року.

У заході взяли участь директор Департаменту фінансів Тетяна Анікієва, заступники голів з гуманітарних питань міських, сільських, селищних рад і райдержадміністрацій, начальники фінансових відділів та відділів (управлінь) освіти, голови постійних рад з питань бюджету та фінансів, завідуючі методичними кабінетами.

Навчальні заклади міста Щастя також готуються до впровадження нової освітньої концепції. Педагогічний склад середніх шкіл пройшов навчальні тренінги з медіації та готуються до нових умов роботи з учнями. Обласна школа-інтернат м. Щастя в навчальному році 2018-2019 відкриє перший клас з впровадженням системи "Нової української школи". Клас оснащено за останніми новаціями, старші діти разом із вчителем опробують "дружній простір", інтерактивне навчання, рівне спілкування та іньше.