Звернення керівника військово-цивільної адміністрації міста Щастя Олександра Дунець з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

2021-01-27
Звернення керівника військово-цивільної адміністрації міста Щастя Олександра Дунець з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

 

Двадцять сьоме січня – міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. В цей день ми згадуємо звільнення концентраційного табору, табору смерті «Аушвіц».

Саме Україні націонал-соціалістичний режим коштував найбільшу кількість людських життів. На тлі історії наш народ зобов’язан передати знання про нелюдську жорстокість того часу та зберегти пам’ять про Голокост та найстрашніший злочин в історії людства.

Ми повинні пам’ятати, що фашизм, як тоталітарний режим, завжди віповідатиме перед людством за вбивство мільйонів євреїв. Пам’ять про це має служити нам нагадуванням та зобов’язанням творити краще сьогодення.

Щорічне відзначення міжнародною спільнотою дня пам’яті жертв Голокосту – це шанс разом пам’ятати і робити все можливе, аби ніколи не дати собі забути, що сталося і до яких наслідків можуть привести расизм та ідеологічний екстремізм.

«Аушвіц», як символ усіх концентраційних таборів,  стосується нас всіх – сьогодні і завтра, не тільки у дні пам’яті. Аушвіц щодня кидає нам виклик будувати наше співіснування за масштабами людяності.

Минуле має залишитися в пам’яті назавжди.