Звернення керівника Військово-цивільної адміністрації міста Щастя Дмитра Скворцова щодо режиму карантину

2020-03-20
Звернення Військово-цивільна адміністрація  звертається до мешканців м. Щастя із проханням дотримуватись заходів безпеки та режиму карантину через небезпеку поширення коронавірусу

 

Шановні громадяни, які знаходилися за межами України, наполегливо просимо перейти на режим самоізоляції терміном два тижні. Небайдужим мешканцям прохання пояснити своїм знайомим, які повернулися з за кордону до дому, необхідність цього кроку. Оберігайте життя близьких та, якщо Ви самі, мали контакт із особою, із підозрою на вірус або який подорожував – дотримуйтесь самоізоляції на 14 днів та зв’яжитесь із сімейним лікарем!

Військово-цивільна адміністрація інформує щодо впровадження адміністративної та кримінальної відповідальності громадян згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» у разі:

1. Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, - карається штрафом від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

2. Ті самі діяння, якщо вони спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, -

караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років".

Нагадуємо, що згідно ст. 20 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» особи, які хворіють на інфекційні хвороби чи є бактеріоносіями, зобов'язані:

- вживати рекомендованих медичними працівниками заходів для запобігання поширенню інфекційних хвороб;

- виконувати вимоги та рекомендації медичних працівників щодо порядку та умов лікування, додержуватися режиму роботи закладів охорони здоров'я та наукових установ, у яких вони лікуються.

Карантин - це не канікули чи відпустка. Якщо ви не пішли на роботу, це не означає, що треба ходити в гості до друзів. Ми наполягаємо, щоб ви залишалися вдома. Самоізоляція  - це нова життєва філософія всіх свідомих людей по всьому світу. Не будьте байдужими до друзів та знайомих. Всіма способами пропагуйте домашній режим.

Прості речі рятують життя!