Запит від громади - підводимо підсумки зустрічі керівника ВЦА м. Щастя

2021-01-05

Як вже повідомлялося, напередодні новорічних свят, 30 грудня, відбулася чергова зустріч керівника ВЦА м. Щастя з містянами. Під час розмови до керівника звернулися громадяни з різними питаннями, деякі з яких потребували термінового вирішення.

Вже зараз можливо повідомити, що вирішена найгостріша для нашого міста соціальна проблема, яка і була озвучена громадянами. А саме, досягнута домовленість з Новоайдарськимтериторіальниммцентром соціального обслуговування щодо продовження надання соціальних послуг самотнім непрацездатним мешканцям міста Щастя. Тож повідомляємо, що соціальні працівники будуть, як і раніше, продовжувати виконувати роботу по догляду за найбільш вразливими категоріями населення міста.

Стосовно впорядкування роздрібної торгівельної діяльності також здійснюється робота. Так, наразі вирішується питання виділення майданчика на кварталі Енергетиків для облаштування торгівельної зони, з її подальшою передачею комунальному підприємству «Продторг». Слід відмітити, що планується враховувати інтереси продавців, в тому числі малозабезпечених пенсіонерів, з  облаштуванням   безкоштовних торгівельних місць, а також інтереси покупців – контроль за якістю продукції та безпечні умови продажу товарів.

Керівник ВЦА розповів містянам про підготовчий етап оформлення земельної ділянки для  розширення діючого місцевого цвинтаря. Це доволі складна процедура, яка, у тому числі, потребує погодження Кабінету Міністрів України. Відповідні документи вже направлені до Кабінету Міністрів України.

Розробка генерального плану міста також знаходиться на підготовчому етапі. Цей документ основа подальшого розвитку міста.

Медицина галузь та її проблеми також у тренді питань щастинців. Олександр Дунець обговорив з містянами та надав відповіді. З 1 березня Щастинська міська лікарня направить заявку до  НСЗУ  для отримання пакету медичних послуг первинної медичної допомоги, до якої відносяться сімейні лікарі, педіатри. Відсутність відділення реанімації керівник також об’єднав з необхідністю отримання відповідного пакету медичних послуг НСЗУ. В даному випадку – робота реанімаційного відділення без лікаря анестезіолога неможлива. Таким чином перед керівництвом міста та лікарні поставлені завдання не тільки заповнення вакансій медичних  фахівців, але й створення відповідних умов  для заохочення фахівців до переїзду з інших місцевостей.

Питання благоустрою багатоквартирних будинків, підвищення тарифів – проблеми пов’язані між собою. Енергозберігаючі технології, термосанація будинків, створення ОСББ, використання державної та міжнародної допомоги на підтримку ОСББ – становиться необхідністю та основним регулятором розвитку комунального господарства.

Спеціалісти військово-цивільної адміністрації продовжують

розглядати питання, озвучені вході зустрічі, та шукають можливості

для їх вирішення.